avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare teren între persoane fizice. Va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare teren între persoane fizice. Va rog să-mi spuneți ...

Concesionare teren între persoane fizice. Va rog să-mi spuneți care ar fi procedura de concesionare a unui teren pe care îl dețin, către o alta persoana (din familie) pentru construcția unei case, pe care ulterior, la un moment dat, sa o pot lua în proprietate. Momentan eu nu pot sa dețin o locuință pe numele meu. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:06, 28 Iunie 2021
Nu puteti "concesiona" terenul.
Ce puteti face este sa constituiti un drept de superficie asupra terenului in favoarea persoanei care va construi casa. In contractul prin care constituiti acest drept specificati in mod clar termenul pentru care acest contract produce efecte precum si faptul ca la expirarea acestui termen, daca s-a finalizat edificarea constructiei, veti deveni proprietarul acesteia. Bineinteles, va trebui sa achitati celor care au edificat constructia un pret la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul are un proprietar, casa construita este detinuta de un alt proprietar snradu snradu Buna ziua, In anul 2003 detineam o casa in sectorul 3 al capitalei. Am vandut casa catre un cetatean francez, acesta cumparand doar casa( amprenta aprox 90 ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat enverhoxha enverhoxha In ce conditii se poate cumpara o casa construita (recent) pe un teren concesionat de primarie? Cumparatorul e strain de orasul respectiv, iar concesiunea a ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)