In ce conditii se poate cumpara o casa construita (recent) pe un teren concesionat de primarie? Cumparatorul e strain de orasul respectiv, iar concesiunea a fost acordata pentru construirea de locuinte de catre localnici (tineri etc.). Cum se face actul de vanzare-cumparare in aceasta situatie si in ce moment este implicata adminsitratia locala? Exista reglementari diferite de la o localitate la alta?
Se poate cumpara un imobil, casa de locuit, de la o pers. fizica catre alta pers. fizica printr-un contract de v/c autentificat la notar. Prin acelasi contract se transmite si dreptul de superficie, respectiv, dreptul de folosinta al terenului. Acest drept de superficie se transmite in baza contractului de concesiune acordat de catre primaria locala. Faptul ca o persoana (tineri) obtin acest contract de concesiune, nu ii impiedica sa vanda imobilul constructie. Bineinteles ca cel care cumpara aceasta constructie conform dreptului de superficie va avea obligatia sa plateasca o chirie la primarie. Cuantumul acestei chirii difera de la zona la zona, de la oras la oras.
Pentru mai multe detalii office@avocat-bogdanionescu.ro
021/222 23 47
Urmariti in contract daca nu exista un termen in care conceionarii au interdictie de a instraina imobilul, sau mergeti la Primarie si intrebati. Daca nu exista un astfel de termen atunci puteti cumpara conform specificatiilor d-lui avocat. Trecerea concesiunii de pe titular pe dumneavoastra se face cu aprobarea Consiliului Local. Cuantumul redeventei il aflati sau din contract sau de la Primarie.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns.Am depus o cerere la primarie cu toate actele necesare insa nu mi a aprobat consiliul local ,ma i mult decat atat am fost si la notariat sa vand fundatia si mi a spus ca nu pot sa vand fara aprobarea primariei.Acum nu stiu ce sa fac
Legea 15/2003
sanduatina
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am gasit un teren aflat in posesia unor tineri in baza Legii 15/2003 - acordarea de terenuri pentru ... (vezi toată discuția)