avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract concesiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract concesiune

Persoana fizica, poate da in concesiune un teren si constructia aferenta acestuia? Trebuie sa fac un contract in care concedentul trenuie sa fie persoana fizica! SE POATE? UNDE TREB SA CAUT?#-o
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:00, 10 August 2009
O persoana fizica nu poate concesiona un bun! Se concesioneaza doar bunuri, activitati si servicii publice!
Scopul urmarit de acea" pers fizica", este de a da terenul+ constructia aferenta acestuia, unei pers juridice, acesta din urma, avand dreptul de a demola sau de a ridica o alta constructie.....Durata contractului se vrea a fi de 50 ani.......Din ce am citit, ...am inteles ca nu poate fi vb despre concesiune......si nu sunt sigura ce idee sa-i dau....sa faca ctr de locatiune, ..administrare...:">
numai statul si unitati;le administrativ teritoriale pot da in concesiue imobile care se afla in proprietatea publica a statului, respectiv a consiliilor locale. In speta dumneavoastra faceti un contract de inchiriere sau de locatiune.
Am si eu o intrebare, Legea spune ca se da in concesiune un bun proprietate publica prin licitatie maxim 49 de ani, cum se face ca sunt primarii care dau terenuri in concesiune 99 de ani, Va multumesc.
Nicoleta Chiru a scris:

Persoana fizica, poate da in concesiune un teren si constructia aferenta acestuia? Trebuie sa fac un contract in care concedentul trenuie sa fie persoana fizica! SE POATE? UNDE TREB SA CAUT?#-o


Dreptul de concesiune este un drept real care nu poate fi constituit asupra bunurilor unei persoane fizice sau juridice alta decît cele stabilite prin lege. O persoană fizică nu poate constitui sau transmite un astfel de drept.

Ceea ce se poate transmite, în cazul expus, este un drept de superficie (tot un drept real, dar de natură civilă, nu administrativă aşa cum este concesiunea) pe o perioadă determinată, urmînd ca la expirarea termenului superficia să se stingă şi construcţia să revină în proprietatea proprietarului terenului în condiţiile care vor fi stipulate în contractul prin care se transmite dreptul de superficie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica inchiriaza sau concesioneaza imobil catre persoana juridica privata? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, O persoana fizica, proprietara a unui imobil, da in chirie sau concesioneaza (ce tip de contract poate fi - inchiriere sau concesionare) unui ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)