avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... persoana fizica inchiriaza sau concesioneaza imobil ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

persoana fizica inchiriaza sau concesioneaza imobil catre persoana juridica privata?

Buna ziua,

O persoana fizica, proprietara a unui imobil, da in chirie sau concesioneaza (ce tip de contract poate fi - inchiriere sau concesionare) unui SRL, acel imobil?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 17:18, 5 Noiembrie 2009
proprietarul-persoana fizica- poate inchiria imobilul unei persoane juridice prin intermediul contractului cu acelasi nume, urmind ca dupa parafare, sa-l inregistreze la administratia financiara.
Poate exista un contract de inchiriere, chiria fiind de esenta contractului .Sau un contract de comodat ( esentialmente gratuit).
In termen de 15 zile de inchiriere, exista obligatia proprietarului imobilului de a-l inregistra la Administratia Financiara.
Contractul de concesiune prespune posesia si folosinta de bunuri proprietate publica.
Conform OUG 54/2006, contractul de concesiune se incheie intre o autoritate publica, numita concedent, prin care se transmite "dreptul si obligatia de exploatare a unui bun proprietate publica", iar inchirierea (locatiunea) sau comodatul (gratuit 1560 si urm.C.civ.) sunt esentialmente acte civile care privesc proprietatea privata.
Poate incheia contract de inchiriere sau contract de comodat.
Multumesc tuturor. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune Nicoleta Chiru Nicoleta Chiru Persoana fizica, poate da in concesiune un teren si constructia aferenta acestuia? Trebuie sa fac un contract in care concedentul trenuie sa fie persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere / comodat este bun pentru sediu societate comerciala BG BG Va rog sa-mi spuneti daca pentru inregistrarea unui sediu social este nevoie sa fi proprietar sau poti sa faci si un contract de inchiriere? Cineva sugera ca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren primarie danasrl danasrl Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru ... (vezi toată discuția)