avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 15/2003

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am gasit un teren aflat in posesia unor tineri in baza Legii 15/2003 - acordarea de terenuri pentru constructia de locuinte tinerilor. In contractul dintre ei si primarie scrie ca terenul se afla in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei. Din cauza ca respectivii nu mai pot construi pe acest teren vor sa-l vanda. Am fost la un notariat din zona respectiva unde ni s-a spus ca nu se poate face nici un fel de act intre ei si noi pentru ca terenul le-a fost dat lor de primarie si daca nu pot construi trebuie sa-l dea inapoi. Am fost la Primaria orasului respectiv (Chitila) si ne-au spus ca daca noi vrem terenul resepctiv trebuie sa platim o chirie lunara de 1 euro/mp (adica 330 euro lunar) doar pt. teren - ceea ce este enorm. Dar am fost la un alt notariat unde ni s-a spus ca se poate face un contract de concesiune. Cine ne poate ajuta sa ne spuna daca este in regula sa facem un astfel de contract si daca nu vom avea probleme la primarie cand scoatem autorizatia de constructie si ma i tarziu cand aceste terenuri vor fi vandute de Consilille locale?


Va multumesc foarte mult!


Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 07:44, 31 Martie 2009
Terenul, atribuit in baza Legii 15, nu este in proprietatea tinerilor respectivi. Acestia nu pot dispune de niciun fel de acest teren, iar daca acestia nu isi pot indeplini obligatiile din contractul de atribuire, terenul se va reintoarce la dispozitia Consiliului local Chitila. Insa acest teren isi pastreaza destinatia stabilita initial, ceea ce inseamna ca de acest teren beneficiaza urmatoarea familie tanara din lista aprobata de Consiliul local si care, pana la aceasta data, nu a primit teren din lipsa unuia disponibil.
In concluzie, dvs nu puteti obtine acest teren decat in cazul in care indepliniti, cumulativ, urmatoarele conditii:
1. Sunteti pe lista cu tineri, beneficiari ai Legii 15, intocmita de Consiliul local;
2. Sunteti urmatoarea familie indreptatita pe aceasta lista.
Orice alta varianta de a intra in posesia respectivului teren va supune riscului de a nu putea obtine autorizatia de constructie, pe de-o parte, iar pe de alta parte riscati sa va fie contestata preluarea de catre oricare familie din lista mentionata mai sus, acestea avand un interes legitim in a o contesta si a cere in instanta sa li se atribuie terenul pe care l-ati fi preluat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune in baza legii tineri casatoriti lumi71 lumi71 Sunt din Cluj si pe vremea cand era Dl Funar primar, m-am numarat printre \\\"fericitii\\\" care au beneficiat de aprobarea unui teren in vederea constructiei ... (vezi toată discuția)
O intrebare grea.... andreihd andreihd Va salut...am un teren primit de la primarie prin legea15/2003,pe care urmeaza sa fac o investitie de 25000 euro,pt o casuta.Pentru pamant am un contract de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea propetarului unui teren oferit in baza legii nr.15/2003 cristina_flmn cristina_flmn As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa ... (vezi toată discuția)