Va salut...am un teren primit de la primarie prin legea15/2003,pe care urmeaza sa fac o investitie de 25000 euro,pt o casuta.Pentru pamant am un contract de comodat,prin care se intelege ca nu as fi eu proprietarul,ci primaria.Dupa toate actele si investitia ce am inceput-o,as vrea sa stiu cum pot deveni proprietar 100% asupra terenului...sau trebuie sa cer ceva acte de la primarie????/?#-o
Terenurile date de catre primarii tinerilor care indeplinesc conditiile cerute de lege sunt date in folosinta, iar folosinta este valabila pentru toata durata existentei imobilului pe acel teren. Pentru a construi va trebui sa respectati prevederile legii 50/1991 - respectiv sa aveti autorizatia de constructie de la primarie si toate cerintele prevazute de legea in constructie. Terenul nu va trece in proprietatea dvs ci asa cum am mentionat il puteti folosi gratuit atat timp cat pe el exista imobilul pe care va trebui sa incepeti sa-l construiti in termen de un an de la data contractului de folosinta.
Nu il puteti cumpara decat daca se hotaraste primaria sa-l vanda. Oricum il puteti folosi, asa cum a spus si colega mea, pe toata durata existentei constructiei!
Teren
yoyo2015
Am găsit sa cumpăr un teren de la cineva care l-a obținut prin Legea15 . Vreau sa stiu cum si dupa cat timp sau care sunt regulile sa putem face actele sa ... (vezi toată discuția)