Am găsit sa cumpăr un teren de la cineva care l-a obținut prin Legea15 . Vreau sa stiu cum si dupa cat timp sau care sunt regulile sa putem face actele sa fie pe numele nostru. Am înțeles ca nu poate sa-l vândă decât dupa ce se construiește casa la roșu , dar pana atunci eu ridic casa la roșu cu banii mei ,iar autorizatiile pe numele lui . Ce acte la notar sau unde trebuie sa fac sa fiu sigura ca nu pierd banii . Si mai e o problema, trebuie făcut totul cat mai discret sa nu afle Primăria si sa nu-i ia terenul . Ce sa fac, sa ma bag sau nu ?! Prețul terenului e convenabil si locul bun in centru orașului .
Atentie mare, terenurile atribuite in baza legii 15/2003 sunt date in folosinta pe durata existentei constructiei, nu sunt proprietatea celui care ridica casa. Autorizatia de constructie va trebui sa fie eliberata pe numele titularului dreptului de folosinta atribuit in baza legii 15/2003, adica nu al dvs. Dupa ce se construieste casa, proprietarul va putea, eventual sa va vanda constructia, fara a va putea transmite nici un drept asupra terenului, pentru ca acesta este al primariei. Mai sigur, mergeti la primarie si interesati-va ce si cum, sa nu va treziti apoi cu banii dati degeaba.
Potrivit Normelor metodologice de aplicare a L.15/2003 , terenurile atribuite tinerilor prin L.15 vor putea fi vândute acestora doar în anumite condiții- vânzarea va fi aprobată de CONSILIUL LOCAL (prin urmare Primăria trebuie să știe), construcția trebuie să respecte AC, SĂ FIE ÎNTABULATĂ LA cf ȘI SĂ AIBĂ ROL FISCAL, iar solicitantul nu trebuie să înregistreze debite la bugetul local.(art. 223-27 a Normelor metodologice)
Poate vânzătorul d-voastră este de bună credință dar ar fi mai bine să nu vă aventurați în asemenea acțiune- PĂREREA MEA- sunt prea multe detalii care trebuie respectate și s-ar putea să vă treziți cu banii luați. și va trebui prin acțiune în instanță să vă recuperați creditul(banii investiți în construcție, etc.)
O intrebare grea....
andreihd
Va salut...am un teren primit de la primarie prin legea15/2003,pe care urmeaza sa fac o investitie de 25000 euro,pt o casuta.Pentru pamant am un contract de ... (vezi toată discuția)
Lg. 15 din 2003
torominu
As avea si eu o intrebare. Vreau sa cumpar de la cineva un teren primit de la primarie prin Lg. 15/2003.M-am gandit sa fac o promisiune de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)