avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lg. 15 din 2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lg. 15 din 2003

As avea si eu o intrebare. Vreau sa cumpar de la cineva un teren primit de la primarie prin Lg. 15/2003.M-am gandit sa fac o promisiune de vanzare cumparare cu niste clauze la notar.

Pot sa fac acest lucru?
Care sunt riscurile?
Dupa cat timp pot sa devin proprietar sau pot sa devin proprietar?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 15 Septembrie 2008
Din cate stiu eu, terenul este acordat in folosinta gratuita.
Deci, cel care-l primeste nu este proprietar. Proprietarul este primaria.
Alte lamuriri sau sfaturi imi puteti da?
Asa cum s-a spus mai sus cel care a primit terenul are doar drept de folosinta asupra terenului pe durata existentei constructiei, cu posibilitate de cumparare dupa ridicarea casei!
Teoretic el nu poate vinde nefiind proprietar, dar exista artificii de genul...mergi la notar si faci cu el contract de antrepriza pt construirea casei si il faci in valoare de X bani!
Tu te apuci faci casa pe numele lui si l-a un moment dat cand hotarati veti merge la notar si tu vei cere banii pe contractul prin care te angajai sa ii faci casa si e sa te plateasca, iar el nu va avea banii si "iti da tie casa", dupa care tu va trebui ori sa cumperi terenu8l de la primarie ori sa il concesionezi!
Iti cxonvine sa platesti un teren de 2 ori?
Parearea mea e sa nu il iei ca iti faci dureri de cap!
Asa s-a procedat in zona mea, de aici incolo e numai treaba ta!
Repet el nu este proprietar iar dreptul de folosinta gratuita se pierde daca nu construieste cel caruia i s-a acordat!
Spune-i sa iti arate un extras CF ca vezi tu acolo exact!
Legea nr.15/2003 prevede ca, atribuirea terenului se face în folosinta gratuita pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren yoyo2015 yoyo2015 Am găsit sa cumpăr un teren de la cineva care l-a obținut prin Legea15 . Vreau sa stiu cum si dupa cat timp sau care sunt regulile sa putem face actele sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 ADELA STROE ADELA STROE imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta??? devii automat proprietar pe teren ... (vezi toată discuția)