avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate delia35

Activitate delia35

Eu consider ca ar trebui consiliati atat parintii, cat si minorul. Situatiile sunt diverse, in cazul refuzului categoric al minorului de a interactiona, sau pleca cu parintele care are drept de vizitare, vad utila evaluarea si a acestui parinte si a calitatii interactiunii cu copilul sau...
Buna ziua,
potrivit art. 912, al. 2,(refuzul minorului):

(2)Reprezentantul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului va sesiza instanta competenta de la locul unde se afla minorul, pentru ca aceasta sa dispuna, in functie de varsta copilului, un program de consiliere psihologica, pentru o perioada ce nu poate depasi 3 luni.

Intrebarea mea este, la acest program de consiliere psihologica vor participa ambii parinti, impreuna cu minorul? Nu inteleg acest aspect din textul legii, desi imi pare pe undeva util si logic sa fie asa.
Buna ziua,

as dori sa stiu daca a demarat cineva procedura recuperarii pensiei de intretinere minor din strainatate, in baza acestei legi si prin intermediul Ministerului Justitiei, orice informatii ar fi de mare ajutor. Mentionez ca am incercat si varianta plangerii penale, dar de 1 an nu primesc niciun raspuns, este mereu in "cercetare" timp in care se fac unele plati infime si ocazionale.

Va multumesc.
Va multumesc!
Va multumesc.
Dupa parcurgerea acestor etape se poate obtine poprirea pe venit in Germania?
Hotararea este emisa de catre instanta romana si ma interesa procedura punerii ei in executare in Germania.
Multumesc.
Buna ziua,

are cineva experienta in directia procedurii de punere in executare a unei hotarari judecatoresti in Germania, privind pensie intretinere minor, procedura demarata prin intermediul Ministerului Justitiei?

Orice informatie este binevenita....cum se demareaza, cat ar putea dura, ce costuri implica, daca actele se depun personal, sau se pot trimite si prin curierat....orice...

Va multumesc!
Multumesc!
Un avocat din Germania poate obtine recunoasterea hotararii judecatoresti pronuntata in Romania?
Buna seara,

are cineva experienta unei astfel de actiuni? Cam care ar fi sortii de izbanda si cat ar dura procedura prin Min. Justitiei?

Multumesc.