avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala vizita minor

Buna ziua,supun atentiei dumneavoastra urmatoarele:
-obiect dosar,ordonanta presedintiala,in care se cere un anumit program de vizita,de vineri pana duminica seara,in fiecare saptamana din luna,cu posibilitatea de a duce minorul in locuinta tatalui.In timpul procesului ,partea adversa a solicitat respingerea actiuni in principal si in subsidiar ca este de acord cu programul cerut in actiune dar la domiciliul mamei.Instanta de judecata admite in parte cererea,da dreptul tatalui sa i-a copilul la el in locuinta in prima si a treia saptamana din luna ,numai sambata de la ora 10-18.Ce spuneti de o astfel de sentinta???Nu a dat judecatorul ceea ce nu s-a cerut???
Instanta de judecata s-a raportat la interesul superior al minorului.( intervalul de timp solicitat de dumneavoastra poate fi redus ).

....multumesc pentru raspuns,dar cu scuzele de rigoare.....cum adica s-a raportat la interesul superior al minorului???Dar cum este cu acel principiu,instanta nu poate sa dea ceva ce nu s-a cerut sau nu a fost combatut???
Instanta a dat program de vizitare, am inteles ca s-a cerut program de vizitare, asa incat cum s-a dat ce nu s-a cerut?
Cat despre continutul programului, e cu totul altceva, daca partea 1 cere program de 3 zile, partea 2 de o zi, instanta vede program de 2 zile sau crede ca ar fi mai oportun un alt interval orar, ce sa faca? Sa va respinga actiunile pe rand, fara numar, pana nimeriti dv. in cerere exact programul pe care instanta il are in cap si pe care l-ar admite exact asa cum e cerut?
Adica sa tot incercati cu program de vineri de la 16 pana duminica la 18, apoi de vineri de la 18 pana duminica la 16, apoi de sambata de la 8 pana duminica la 18... cand instanta se gandeste ca ar fi mai bine sa luati minorul de la scoala, poate de vineri de la 12... cat timp ar trece pana veti avea un program de vizitare? E absurd.

..multumesc de raspuns....se pare ca nu m-am facut pe deplin inteles...reclamantul a cerut un program,parata in intampinare ,a solicitat in principal sa mi se respinga cererea(adica nu era deloc deacord cu faptul ca eu sa am legaturi personale cu minorul si in subsidiar este deacord cu programul cerut dar la ea acasa nu la mine.Inca un lucru ce mai trebuia sa-l mentionez este faptul ca autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti,....asta numai pe hartie....in realitate ea nu ma lasa nici macar sa-l vizitez,despre faptul ca trebuie sa luam hotarari impreuna pentru acest copil ...nici nu mai inacpe discutie.
Am inteles, si vi s-a admis un program, dar nu cel solicitat.

Cati ani are copilul?

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)