Buna ziua,supun atentiei dumneavoastra urmatoarele:
-obiect dosar,ordonanta presedintiala,in care se cere un anumit program de vizita,de vineri pana duminica seara,in fiecare saptamana din luna,cu posibilitatea de a duce minorul in locuinta tatalui.In timpul procesului ,partea adversa a solicitat respingerea actiuni in principal si in subsidiar ca este de acord cu programul cerut in actiune dar la domiciliul mamei.Instanta de judecata admite in parte cererea,da dreptul tatalui sa i-a copilul la el in locuinta in prima si a treia saptamana din luna ,numai sambata de la ora 10-18.Ce spuneti de o astfel de sentinta???Nu a dat judecatorul ceea ce nu s-a cerut???
Nu am vrut sa spun nici pe departe ce s-a interpretat. Ideea e ca, daca MAMA se opune vizitarii, va avea atata de platit ca-si va face rate.
Incepe la 902 Cod procedura civila si se aplica executarilor incepute dupa 15.02.2013.
Nu discutam in general de copii care nu vor sa-si vada parintii, astea sunt exceptii de la normal si arata abuzuri reale ale acelor parinti.
Discutam despre parinti care-si mutileaza copiii in sensul ca ii conving pe acestia sa nu doreasca sa isi vada celalalt parinte. :( De cele mai multe ori, nu isi dau seama sau neaga ca ei sunt parinti alienatori; dealtfel, negarea acestui lucru e primul indiciu.
Da, programul e o aberatie, nu inteleg cum s-a ajuns la atat de putin timp.
Buna ziua,
potrivit art. 912, al. 2,(refuzul minorului):
(2)Reprezentantul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului va sesiza instanta competenta de la locul unde se afla minorul, pentru ca aceasta sa dispuna, in functie de varsta copilului, un program de consiliere psihologica, pentru o perioada ce nu poate depasi 3 luni.
Intrebarea mea este, la acest program de consiliere psihologica vor participa ambii parinti, impreuna cu minorul? Nu inteleg acest aspect din textul legii, desi imi pare pe undeva util si logic sa fie asa.
Eu consider ca ar trebui consiliati atat parintii, cat si minorul. Situatiile sunt diverse, in cazul refuzului categoric al minorului de a interactiona, sau pleca cu parintele care are drept de vizitare, vad utila evaluarea si a acestui parinte si a calitatii interactiunii cu copilul sau...
Asta depinde de la caz la caz. daca e caz de alienare e una, daca e caz de violenta e alta, daca sunt abuzuri ascunse, daca e doar un Oedip prelungit etc. N-avem de unde sti si nici nu exista o singura solitie pentru toate situatiile.
In unele cazuri e indicat, alteori chiar contraindicat sa participe parintele.