Buna ziua,
va rog sa ne ajutati sa clarificam urmatoarea chestiune de proprietate comuna a doi soti, astfel:
Unul dintre soti achizitioneaza, aterior casatoriei, un teren pe care incepe constructia unei case. Celalat, finanteaza continuarera constructiei si finisarea acestia. Lucrarile sunt terminate si casa este intabulata pe unul dintre soti (cel care a cumparat terenul si a inceput lucrarile) inainte de casatorie. Casatoria dintre cei doi soti survine un an mai tarziu dupa intabularea casei.
Acum, am dori sa evidentiem in extrasul de Carte Funciara al imobilului (tern + constructie) dreptul de proprietate a ambilor soti, in cota de 1/3 si respectiv 2/3, in loc de 1/1 pt un singur sot, cum este acum.
Va rugam sa ne indrumati, cum putem realiza lucru.
Multumesc, toate cele bune
Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul retine 1/3 din salariul persoanei A si trimite suma la executor, iar diferenta in contul curent al salariatului deschis la o banca. Problema e ca, la banca, contul salariatului A, este poprit pentru aceeasi suma pe care o retine si angajatorul, astfel ca salariul este diminuat de doua ori cu cate o treime. Cum poate rezolva acest lucru? Ar fi in regula daca angajatorul i-ar trimite salariul, dupa ce bineintles retine poprirea, intr-un cont al unei terte persoane unde salariatul executat silit este imputernicit pe cont avand de asemenea si un card de utilizator pe nume propriu? Multumesc
Va multumesc mult pentru raspuns. Ma mai lamuriti va rog si cu urmatoarea chestiune? Copilul major fiind student doresc sa-i dau banii direct lui (in cont la banca) fara sa mai traca prin mana mamei. Trebuie sa fac vre-un demers juridic pentru acest lucru? Vre-o cere pe undeva? Multumesc
In urma divortului platesc pensia de intretinere pentru cei doi copii ai mei, in cuantulul prevazut de lege. Unul dintre copii a implinit deja 18 ani, iar celalalt va implini 18 ani in curand. Am doua intrebari:
1. pentru copilul care este deja major si student, inteleg ca voi plati pensia pana la terminarea studiilor, respectiv pana lavarsta de 26 ani. Po sa platesc pensia direct in contul curent deschis la banca al copilului?
2. Care va fi cuantumul pensiei pe care o voi plati pentru cel de-al doile-a copil, dupa pe primul implineste 26 ani sau incheie studiile?
Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Fiul meu se aflade cate va zile in Germania la studii si a zgariat cu bicicleta, superficial portbagajul unui fiat punto care stationa. A lasat pe masina nr. telefon si adresa mail, sa poata fi contactat de proprietar, pentru despagubiri. Acesta ii cere 1000 euro. ce-ar trebui sa faca? suma pare disproportionat de mare raportat paguba.
Un sfat bun ar fi de mare ajutor. Multumesc