Buna ziua,
va rog sa ne ajutati sa clarificam urmatoarea chestiune de proprietate comuna a doi soti, astfel:
Unul dintre soti achizitioneaza, aterior casatoriei, un teren pe care incepe constructia unei case. Celalat, finanteaza continuarera constructiei si finisarea acestia. Lucrarile sunt terminate si casa este intabulata pe unul dintre soti (cel care a cumparat terenul si a inceput lucrarile) inainte de casatorie. Casatoria dintre cei doi soti survine un an mai tarziu dupa intabularea casei.
Acum, am dori sa evidentiem in extrasul de Carte Funciara al imobilului (tern + constructie) dreptul de proprietate a ambilor soti, in cota de 1/3 si respectiv 2/3, in loc de 1/1 pt un singur sot, cum este acum.
Va rugam sa ne indrumati, cum putem realiza lucru.
Multumesc, toate cele bune
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Bun comun
gabitza2521
Buna ziua,
- daca sotul meu dovedeste cu acte ca avea casa si terenul aferent inainte (casa fiind in constructie) de a se casatori cu mine, aceasta mai este ... (vezi toată discuția)