avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun

Buna ziua,

- daca sotul meu dovedeste cu acte ca avea casa si terenul aferent inainte (casa fiind in constructie) de a se casatori cu mine, aceasta mai este bun comun?

- exista in legislatie o prevedere prin care un bun propriu poate trece in bun comun (ex:..dupa un nr de ani de la casatorie?)

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gabitza2521 , utilizator 11:56, 27 Ianuarie 2013
Nu ati precizat, modul cum s-a facut investitiile pentru terminarea imobilului. Deasemeni nu ati precizat cati ani aveti de casnicie impreuna. Chestiuni care pot duce la un raspuns cat mai aproape de adevar. Dar, numai mediatorul,,,sau instanta poate decide cata cota din imobil va revine.
gabitza2521 a scris:

- exista in legislatie o prevedere prin care un bun propriu poate trece in bun comun (ex:..dupa un nr de ani de la casatorie?)


Nu, nu exista asemenea prevedere in lege... bunul propriu ramane bun propriu al celui care l-a dobandit indiferent de numarul anilor de casatorie...
Asupra imobilului descris de dvs., daca terenul a fost dobandit de sot inainte de casatorie, este bunul sau propriu... daca se construieste casa in timpul casatoriei, sotia are drept asupra costurilor lucrarilor efectuate in timpul casatoriei.
Mesaje reeditate

@ gabitza521

Buna ziua,
- intabularea pe numele nostru (sot, sotie) este considerata bun comun desi constructia casei a fost inceputa inainte de casatorie de catre sotul meu?

Multumesc,


@ Joha
Daca Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilorneste facut dupa casatorie, atunci bunul imobil este bun comun, iar intabularea se face pe numele ambilor soti.


desi investitiile in cazul constructiei au fost doar din partea mea, prin procesul de receptie si intabulare a imobilului daca este facut pe ambii soti acest imobil devine bun comun ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)