avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara doi copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara doi copii

In urma divortului platesc pensia de intretinere pentru cei doi copii ai mei, in cuantulul prevazut de lege. Unul dintre copii a implinit deja 18 ani, iar celalalt va implini 18 ani in curand. Am doua intrebari:
1. pentru copilul care este deja major si student, inteleg ca voi plati pensia pana la terminarea studiilor, respectiv pana lavarsta de 26 ani. Po sa platesc pensia direct in contul curent deschis la banca al copilului?
2. Care va fi cuantumul pensiei pe care o voi plati pentru cel de-al doile-a copil, dupa pe primul implineste 26 ani sau incheie studiile?
Cel mai recent răspuns: rodicala , utilizator 12:07, 24 Decembrie 2014
Pensia alimentara se plateste pana la 26 de ani, daca copilul se afla la studii.
Daca finalizeaza studiile inainte de 26 de ani, se va plati pana la acea varsta.
Pentru un copil 1/4 din venituri.
Oricum la momentul respectiv va trebui actiune in justitie pentru incetarea pensiei pentru un copil si recalcularea pentru cel de al doilea.
Va multumesc mult pentru raspuns. Ma mai lamuriti va rog si cu urmatoarea chestiune? Copilul major fiind student doresc sa-i dau banii direct lui (in cont la banca) fara sa mai traca prin mana mamei. Trebuie sa fac vre-un demers juridic pentru acest lucru? Vre-o cere pe undeva? Multumesc
Din cate cunosc, nu exista si vreo modalitate de plata stipulata in mod expres. Puteti actiona in sensul virarii banilor direct in contul copilului major.
Pastrati dovezi dupa plati, sa nu aveti probleme mai tarziu.
treimea din venit, impartiti-o in doua, jumatate trimiteti majorului, jumatate minorului. Chiar daca mama va va actiona in judecata pt cel mic, poate obtine o suma mai mare de bani, insa copilului cel mare ii veti plati diferenta pana la 1/3.
Va multumesc mult si sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student ruksandra ruksandra Buna. parintii mei s-au despartit cand aveam eu 4ani, de atunci eu am primit pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 18 ani. Deoarece nu am dorit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ... Emes Emes Sunt divortata am 2 copii in custodie.cel mare a implinit 18 ani .A intrat la facultate.E drept ca tatal lui sa nu mai plateasca pensie alimentara?Dupã ... (vezi toată discuția)