Buna ziua,
Va rog sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta. De profesie sunt economist, absolvent ASE. Timp de 12 ani am fost cadru militar in activitate si am plecat prin demisie. In prezent doresc sa ma angajez la o institutie publica, ca economist, insa am fost anuntat, la calcularea drepturilor salariale, ca vechimea avuta in institutia militara nu se considera vechime in specialitate, urmand a fi angajat ca economist debutant. Cum se poate asimila vechimea avuta ca militar sau o parte din aceasta (ex. 50% la magistrati), cu vechimea in specialitate?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In 2009 am achizitionat un apartament prin credit ipotecar la banca X. La acel moment notarul a intocmit si incheierea de intabulare a proprietatii (pe numale meu), exemplarul original ramanand la banca, la dosarul de credit. In 2013 am facut o refinantare la banca Y si am stins toate datoriile catre banca X. Intreband de returnarea actelor personale de la dosar, o reprezentanta a bancii X mi-a spus ca acestea nu se pot elibera, intrucat raman la dosar (fiindca la un eventual audit nu pot avea dosarul incomplet etc). Eu stiu ca actul de intabulare a proprietatii trebuie sa imi fie restituit. Rugamintea ar fi sa imi spuneti ce lege/normativ etc reglementeaza acest lucru ca sa il pot invoca intr-o adresa catre banca.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie la nivelul unui bloc de locatari: consumul in metri cubi de apa rece inregistrat de contorul general al blocului difera considerabil de cel cumulat al contoarelor instalate in fiecare apartament (in sensul ca este aproape dublu). Situatia dureaza de cateva luni, iar presedintele asociatiei nu a intreprins niciun demers pe langa cei de la APA NOVA (contoarul respectiv a fost instalat si este proprietatea APA NOVA). Ca atare, la listarea consumului individual pe apartamente este trecut consumul inregistrat pe fiecare apartament, insa pretul pe metrul cub de apa este "ajustat" (circa 11 RON mc), astfel incat sa acopere costul volumului de apa pe care contorul APA NOVA il afiseaza. Va rugam sa ne sfatuiti cum ar trebui actionat in aceasta situatie. Pe ce baza legala actioneaza administratia cand recurge la asemenea "artificii"? Nu este cumva abuz in serviciu? Noi, locatarii, am putea solicita sa platim doar consumul inregistrat de contoarele din apartament (mai ales ca acestea au fost verificate metrologic), iar diferenta sa o achite presedintele administratiei din buzunarul propriu pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua
Sunt locatarul unui bloc in care exista o stare de nemultumire generala cu privire la cheltuielile mari angajate de administrator pentru diferite reparatii, interventii, achizitii etc. in "beneficiul" imobilului. Am dori sa stim care este procedura de urmat pentru efectuarea unui audit asupra cheltuielilor angajate de administratia blocului, in speta cui ar trebui sa ne adresam pentru un asemenea demers (daca exista cumva auditori, experti contabili etc specializati pentru astfel de verificari). De asemenea, ne intereseaza daca rezultatul auditului are valoare juridica in instanta, pentru eventualitatea in care cheltuielile nejustficate nu le putem recupera pe cale amiabila.
Multumesc anticipat