Buna ziua,
Va rog sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta. De profesie sunt economist, absolvent ASE. Timp de 12 ani am fost cadru militar in activitate si am plecat prin demisie. In prezent doresc sa ma angajez la o institutie publica, ca economist, insa am fost anuntat, la calcularea drepturilor salariale, ca vechimea avuta in institutia militara nu se considera vechime in specialitate, urmand a fi angajat ca economist debutant. Cum se poate asimila vechimea avuta ca militar sau o parte din aceasta (ex. 50% la magistrati), cu vechimea in specialitate?
Multumesc anticipat
Nu are cum sa vi se asimileze vechimea acumulata ca si cadru militar ca vechime in specialitate.
Vechimea in specialitate este perioada de timp cat o persoana este incadrata in munca, in baza unui c.i.m. /raport de serviciu, etc. pe o functie care presupune aplicarea studiilor absolvite.
Potrivit prevederilor art. 3 lit. l) din HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice reprezinta experienta dobandita in temeiul unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o functie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a invatamantului in Romania.
Vechime in specialitate
ypc
Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de economist la o institutie publica in care conditia este de vechime in specialitatea studiilor de 6 ... (vezi toată discuția)