avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitate

Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de economist la o institutie publica in care conditia este de vechime in specialitatea studiilor de 6 luni. In conditiile in care am lucrat ca functionar public pe functia de expert la serviciul resurse umane si salarizare la ANAF, studiile mele fiind de economist, va rog sa precizati daca aceasta perioada poate fi considerata vechime in specialitate si ca atare ma pot inscrie la concurs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 1 Februarie 2014
Conform prevederilor art. 3 lit. l) din H.G. nr. 611/2008 :
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.

In speta, perioada lucrata ca si expert in resurse umane nu poate fi considerata vechime in specialitatea studiilor pentru a participa la concursul de ocupare a functiei de economist.
Deci sa inteleg ca trebuia sa fi lucrat pe functia de economist pentru ca perioada sa poata fi luata in calcul.Multumesc!
Intr-adevar, trebuia sa fiti incadrata ca si economist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilors Februarie18 Februarie18 Am lucrat ca agent de politie din 2011 pana in 2016, la serviciul financiar din cadrul unui inspectorat de politie. La sfarsitul anului 2016 am participat la ... (vezi toată discuția)
Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcþiei publice ady65 ady65 Se constitue vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii unei functii publice, si perioada in care o persoana care are diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)