avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheierea intabularii dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheierea intabularii dreptului de proprietate

Buna ziua,
In 2009 am achizitionat un apartament prin credit ipotecar la banca X. La acel moment notarul a intocmit si incheierea de intabulare a proprietatii (pe numale meu), exemplarul original ramanand la banca, la dosarul de credit. In 2013 am facut o refinantare la banca Y si am stins toate datoriile catre banca X. Intreband de returnarea actelor personale de la dosar, o reprezentanta a bancii X mi-a spus ca acestea nu se pot elibera, intrucat raman la dosar (fiindca la un eventual audit nu pot avea dosarul incomplet etc). Eu stiu ca actul de intabulare a proprietatii trebuie sa imi fie restituit. Rugamintea ar fi sa imi spuneti ce lege/normativ etc reglementeaza acest lucru ca sa il pot invoca intr-o adresa catre banca.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Hark, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hark , utilizator 20:00, 6 Februarie 2013
Ca principiu, aveti dreptate. Probabil dificultatea bancii consta in faptul ca aceste originale sunt arhivate cine stie pe unde si ar fi o munca suplimentara si costisitoare sa le scoata de la arhiva si sa vi le restituie.
Vestea buna este ca diferenta dintre intabulare in original sau intabulare in copie este nesemnificativa.
Puteti scoate dvs sau va puteti adresa unui notar sa va obtina o copie conforma cu originalul de la cartea funciara
(adica cu stampila originala aplicata). Dureaza cateva zile si costa cateva zeci de lei.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate detine un act de intabulare in original? uri uri In urma ca 4 ani am cumparat un imobil cu credit ipotecar. Actele de vanzare -cumparare s-au incheiat la banca in prezenta unui notar agreat de banca. Acelasi ... (vezi toată discuția)
Pierdere incheiere intabulare? ZELL ZELL Buna ziua!Va supun atentiei urmatoarea situatie: in decembrie 2003 am contractat un credit ipotecar de la o banca, credit care a fost rambursat integral in ... (vezi toată discuția)
Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)