avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate nichi74

Activitate nichi74

Bună dimineața. Am fost la proprietar și nu am căzut de acord în privința despăgubirii. Eu lucrez de multi ani în străinătate și peste câteva zile plec. De ce fapte sunt pasibil? O să trebuiască să vin înapoi daca mi se trimite citație sau ceva de genul?
Ok. Dar dacă nu ajung la o înțelegere cu el ce pot pății daca depune plângere.
Vă mulțumesc.

Adrian ALBU a scris:

Ar trebui să luați de urgență legătura cu vecinul dvs și să vă înțelegeți asupra reparării pagubei.

Bună ziua. Sunt în următoarea situație:
Copilul meu de 7 ani a luat ATV -ul meu din curtea casei care nu este înscris și a circulat cu el pe drum public. Prin manevre de întoarcere s-a băgat în poarta unor vecini și din izbirea ei i-a provocat o deteriorare a peretelui, mai exact o gaură în izolația și decorativa casei care este vizibilă. A intrat cu ATV-ul și în curtea lor oprindu-se într-un palet de cărămidă.Nu l-am anunțat de cele întâmplate.
Ce as putea pății daca apelează la autorități?.
Buna ziua. Am urmatoarea situatie: anul trecut un unchi al sotiei a intrat in curtea si gradina casei lasata mostenire de la parinti(prin testament de la tatal ei) sarind gardul si a furat(cules) toate caisele din gradina. mentionez ca pe rol se afla in proces cu primaria din cauza ca pe unchiul lui l-au trecut abuziv adica fara nici un certificat de mostenitor sau alte acte , proprietar pe titlul de proprietate.Tatal sotiei avea contract de intretinere cu parintii lor , hotul fiind un frate al tatalui sotiei. La vremea aceea am sunat la 112 sa anuntam furtul si ni sa spus ca nu por ajunge in timp util politaii dar daca avem dovezi si martori sa mergem dimineata urmatoare sa depunem plangere ceea ce am si facut. Avem martor care a dat declaratie dar si foto si filmari cum sareau gardul si duceau in masina cu care a venit ulterior copilul si nepotul lui, caisele. In doua rânduri am primit de la prostcurori neînceperea urmariri penale pe motiv ca ei au furat fara intentie. mai veam o cale sa solicitam in camera preliminara la judecatorie începerea urmaririi penale. dar in loc sa tina cont de declaratii, se pare ca ei au avut avocat(noi nu am avut ca nu am stiut ca trebuie) si ce sa vezi, noaptea mintii,pe langa respingerea reclamatiei trebuie sa le mai platim si cheltuieli de judecata noi lor. cum dracului se poate asa ceva?
va rog un sfat pentru ce sa fac in continuare si daca mai pot face plangere in alta parte ca zice ca decizia e definitiva.
Buna ziua. Un unchi al sotiei a intrat fara acord in curtea ei si a facut scandal. eu l-am dezbracat in pielea goala fara violenta si l-am trimis asa acasa ziua in amiaza mare. El o facut plingere la politie. Ce pedeapsa risc?
Discuție suport juridic
buna ziua.as dorii sa aflu daca in instanta eu pot recupera banii pe ore suplimentare prestate. mentionez ca nu am avut parte de zile libere in cuantumul orelor suplimentare.cum trebuie sa procedez. ce trebuie sa fac pentru ca eu nu am dovezi, decat cartela si ulterior cardul de pontaj.va multumesc