Buna ziua,
As vrea sa va adresez o intrebare in numele unei cunostinte care nu are cont pe site-ul acesta dar care are nevoie de o baza legala pentru a se lamuri cu privire la urmatoarea problema: Si-a depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru al 2 lea copil in judetul Prahova, acolo unde are domiciliul stabil de cativa ani, insa i-au dat dosarul inapoi deoarece i s-a spus ca alocatia primului copil (care are 8 ani) figureaza pe Suceava (unde a avut domiciliul stabil inainte de mutarea in Ploiesti ) si pana nu transfera si alocatia primului copil pe Ploiesti nu ii accepta dosarul pentru indemnizatia celui de-al 2 lea copil. In baza carui temei legal au luat ei aceasta decizie, mai ales ca pana se fac formalitatile acestea (daca sunt intemeiate) se vor depasi cele 60 zile (termen de depunere a dosarului de indemnizatie)? Multumesc mult!
Buna ziua,
As avea nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste urmatorul subiect: Pe data de 01.07 copilul meu a implinit 2 ani (eu fiind in CIC). In mod normal, incepand cu 02.07 ar trebui sa imi inceteze suspendarea contractului si sa imi reiau activitatea la firma la care eram angajata doar ca eu nu mai doresc acest lucru si as vrea sa ma angajez la alta firma incepand cu data de 02.07. Am anuntat intentia mea in timp util. De la firma la care am fost angajata mi s-a aspus ca nu pot sa si revin in activitate si sa si incetez in aceeasi zi si mi s-a propus sa imi fac o cerere de concediu fara salariu pe data de 02.07, asadar inceperea activitatii la cealalta firma va fi cu 03.07. Nu mi se pare logic. Ma puteti ajuta in acest sens? Multumesc frumos
Buna ziua,
In ce conditii se aplica (mai este de actualitate ) OUG nr 36/2010 care da dreptul angajatorilor sa verifice la domiciliu un angajat aflat in C Medical? M-ar interesa in special care sunt membrii care alcatuiesc comisia de verificare si orarul in care aceasta poate face vizita. Stiu ca la un moment dat aceasta OUG a fost contestata (cum ca ar atinge dreptul la integritatea psihica a persoanei respective) insa nu cunosc rezultatele finale.
Multumesc!