avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia1988

Activitate Claudia1988

buna din nou,
imi pare rau sa aud asta, te cred ce spui ptr ca si eu trec printr-o situatie asemanatoare, referitor ca sta cu bunica lui, pe cand el este ocupat cu altele, eu aveam la mana mai multe chestii si il amenintam si intr-o perioada de slabiciune mi-a dat procura, pana atunci am adus multe probe in instanta, ca este agresiv si a fost oprit de politie cu baiatul cand conducea beat la 1 dimineata si i-au luat permisul, ce sa iti spun foloseste-te de toate mijloacele de atac si nu te lasa pacalita de ceea ce iti spune el.
incearca sa strangi cate mai multe probe destul de clare si da-l in judecata, sa il decazi din drepturi si martorul sa nu fie ruda cu tine. ai incercat sa il ameninti ca il dai in judecata si poate ajungeti la o intelegere sa il faci sa iti dea procura sa poti iesi din tara cu baiatul daca nu mergi inainte si sa faci ce e de facut, fara sa iti para rau si sa ceri sa suporte el cheltuieliile. succes!
buna

da poti sa dovedesti asta nu stiu sigur daca un detectiv e de ajutor, in lege, dar stiu ca daca ai martori si probe, adica sa ii se faca la copil o psihanaliza si cu documentul acela ai putea face ceva. succes!
Dar in cazul in care, nu am divortat inca si sunt inca pe numele lui, pot schimba? sau neaparat trebuie acordul tatalui? dar exista alte posibilitati sa il fac eu, fara sa apelez la tatal lui? e genul de om, care acum iti spune, da si dupa un minut spune nu! ce sa fac? nu vreau sa apelez la el, cand pe al nici nu il intereseaza de copil, nu ii plateste pensia alimentare, nu misca nici un deget ptr el :( :wassat:
buna,

in septembrie pasaportul copilului meu ii expira, il pot schimba eu pasaportul sau trebuie neaparat acordul tatalui? mentionez ca suntem inca in divort, si copilul mi-a fost incredintat mie, daca e hotararea e definitiva si irevocabila, am posibilitatea sa ii fac eu pasaportul?
a fost suspendat din motivul ca nici unul din noi nu ne-am prezentat (a fost decizia a mea si a sotului la sf lui decembrie, dar pe parcurs s-a schimbat) a platit taxa judiciara, ceea ce se considera deschis, chiar daca nu ne-am prezentat, deci sa inteleg din ce mi-ati spus ca pot sa fac eu cererea de repunere pe loc. Si atunci cand dosarul a fost acceptat, mai trebuie sa astept, alt termen ptr pronuntarea altei hotarari? sau pot legaliza hotararea care a fost pronuntata in martie 2011?
Multumesc ptr raspuns si ajutor :)
buna

daca lucrezi cu acte in regula in afara, tradu in limba romana contractul de munca la o firma de traducere, o legalizezi si o dai la dl avocat sa mearga in fata instantei sa arate ca lucrezi in afara si ca nu ai cu cine sa lasi copilul in tara! Asa am procedat eu, desi inca nu era procesul inchis, pasaportul il aveam inainte sa divortam.
buna ziua,

cat dureaza sa se repuna pe loc divortul din momentul in care am facut cererea de repunere pe loc, desi este un proces deschis din ianuarie la care sotul a facut apel anul trecut, si nu s-a prezentat, dar s-a suspendat judecata pricinii, ceea ce inseamna ca deschis, inca divortul si nu pot legaliza hotarea judecatoreasca. Sau am eu voie sa fac cererea asta, sau trebuie sa o faca sotul? Mentionez ca eu am deschis dosarul de divort!
Răspuns la discuția finalizarea divortului
Multumesc pentru sfat, nu ma gandeam ca aveam posibilitatea la aceasta. :)
Din cate am inteles de la o persoana fiind in aceasi postura ca mea, cu neplata pensiei alimentare, daca nu plateste pensia alimentara, are dreptul la orele de vizita?

Eu sunt in afara tarii cu minorul, am reusit de am avut acordul tatalui (nici eu nu stiu cum de a fost de acord, e o persoana foarte dificila) noi am hotarat impreuna, avand si tatal la mana orele de vizita la care are dreptul, doar daca sunt in tara, dupa ce termina minorul gradinita anul acesta, trebuie sa ma duc in tara sa il las la tatal minorului ptr o luna, ceea ce ma framanta, ca atunci cand va fi momentul sa il iau, nu o sa mai fie de acord, o se se ascunda, sa nu imi raspunda, sau alte motive.
Exista ceva care pot sa am la mana cand il las la el? Sa nu existe problema asta. E o fire care se schimba de la minut la altul, a avut chiar si probleme cu avocata dansului, nici D-na avocata nu prea reuseste sa il convinga sa faca ce trebuie.
Răspuns la discuția finalizarea divortului
:( multumesc de raspuns, dar as putea sa il dau in judecata chiar daca hotararea nu este finializata?