avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de repunere pe rol a cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de repunere pe rol a cauzei

buna ziua,

cat dureaza sa se repuna pe loc divortul din momentul in care am facut cererea de repunere pe loc, desi este un proces deschis din ianuarie la care sotul a facut apel anul trecut, si nu s-a prezentat, dar s-a suspendat judecata pricinii, ceea ce inseamna ca deschis, inca divortul si nu pot legaliza hotarea judecatoreasca. Sau am eu voie sa fac cererea asta, sau trebuie sa o faca sotul? Mentionez ca eu am deschis dosarul de divort!
Cel mai recent răspuns: Claudia1988 , utilizator 12:45, 4 Mai 2012
Pentru ce temei s-a suspendat procesul si in ce stadiu (fond, apel)?
In ceea ce priveste termenul pentru repunerea dosarului acesta depinde de instanta cat este de aglomerata, aprox 2-3 sapt.
daca dosarul s-a suspendat intrucat nici una dintre parti nu s-a prezentat, sau nu ati depus inscrisurile solicitate de instanta atunci puteti repune dvs dosarul pe rol , dar daca instanta a suspendat dosarul din motive imputabile sotului si care nu puteti dvs sa le aduceti la indeplinire atunci cererea dvs de repunere pe rol va fi respinsa
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
CERERE DE REPUNERE PE ROL A CAUZEI SUSPENDATE

DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in ................ Reclamant(a) sau parat(a) in dosarul nr. ......... al acestei instante, suspendat la data de ........... in baza art. ........

Va rog sa dispuneti REPUNEREA, PE ROL A CAUZEI (pentru ca a disparut cauza care a condus la suspendarea judecatii sale), fixand termenul de judecata si sa dispuneti citarea partilor.

In drept imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 245, C. proc. civ.

Depun chitanta de plata a 50% din taxa timbru achitata pentru actiunea initiala.

Data depunerii
................
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..........................
Daca ati depus deja aceasta cerere instanta va hotara din nou termenul de sadinta si daca aceasta este intemeiata sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Dorel Dumitru, Alte profesii
a fost suspendat din motivul ca nici unul din noi nu ne-am prezentat (a fost decizia a mea si a sotului la sf lui decembrie, dar pe parcurs s-a schimbat) a platit taxa judiciara, ceea ce se considera deschis, chiar daca nu ne-am prezentat, deci sa inteleg din ce mi-ati spus ca pot sa fac eu cererea de repunere pe loc. Si atunci cand dosarul a fost acceptat, mai trebuie sa astept, alt termen ptr pronuntarea altei hotarari? sau pot legaliza hotararea care a fost pronuntata in martie 2011?
Multumesc ptr raspuns si ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol lumifatu lumifatu cum trebuie sa intocmesc o hartie pentru a repune pe rol un caz suspendat pentru ca nu ar fi fost depuse la dosar toate documentele cerute de judecator dar si ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere pe rol geo-vem geo-vem Pentru un proces care este suspendat in baza art. 242 C.p.c cum procedez sa-l repun pe rol? Va multumesc anticipat!:(( (vezi toată discuția)