avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... finalizarea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

finalizarea divortului

din octombrie 2010, sunt in divort si nici la ora actuala nu s-a finalizat. ce se poate face sa se finalizeze divortul? mai repede. sotul meu tot amana, face recurs la hotarari fara nici o dovada, doar sa prelungeasca divortul si nici nu plateste pensia alimentara de cand suntem in divort!
Cel mai recent răspuns: Claudia1988 , utilizator 21:31, 29 Aprilie 2012
Este dreptul sotului, sa epuizeze toate caile de atac in instanta. Dupa recurs, hotararea va ramane definitiva si irevocabila, in consecinta, fostul sot va trebui sa achite retroactiv pensia de intretinere, incepand cu data introducerii actiunii.
:( multumesc de raspuns, dar as putea sa il dau in judecata chiar daca hotararea nu este finializata?
Aveati posibilitatea sa apelati la serviciile unui avocat pentru pensia de intretinere.
Daca nu ati facut acest lucru pana acum nu stiu daca ar mai avea sens.

Incercati sa vorbiti cu un executor judecatoresc pentru ca este gratis.
Daca va poate ajuta o sa va coste insa bani.
Poate reusiti sa revolvati problema cu pensia daca va aflati in recurs.
Multumesc pentru sfat, nu ma gandeam ca aveam posibilitatea la aceasta. :)
Din cate am inteles de la o persoana fiind in aceasi postura ca mea, cu neplata pensiei alimentare, daca nu plateste pensia alimentara, are dreptul la orele de vizita?

Eu sunt in afara tarii cu minorul, am reusit de am avut acordul tatalui (nici eu nu stiu cum de a fost de acord, e o persoana foarte dificila) noi am hotarat impreuna, avand si tatal la mana orele de vizita la care are dreptul, doar daca sunt in tara, dupa ce termina minorul gradinita anul acesta, trebuie sa ma duc in tara sa il las la tatal minorului ptr o luna, ceea ce ma framanta, ca atunci cand va fi momentul sa il iau, nu o sa mai fie de acord, o se se ascunda, sa nu imi raspunda, sau alte motive.
Exista ceva care pot sa am la mana cand il las la el? Sa nu existe problema asta. E o fire care se schimba de la minut la altul, a avut chiar si probleme cu avocata dansului, nici D-na avocata nu prea reuseste sa il convinga sa faca ce trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)
Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)