Este dreptul sotului, sa epuizeze toate caile de atac in instanta. Dupa recurs, hotararea va ramane definitiva si irevocabila, in consecinta, fostul sot va trebui sa achite retroactiv pensia de intretinere, incepand cu data introducerii actiunii.
Multumesc pentru sfat, nu ma gandeam ca aveam posibilitatea la aceasta. :)
Din cate am inteles de la o persoana fiind in aceasi postura ca mea, cu neplata pensiei alimentare, daca nu plateste pensia alimentara, are dreptul la orele de vizita?
Eu sunt in afara tarii cu minorul, am reusit de am avut acordul tatalui (nici eu nu stiu cum de a fost de acord, e o persoana foarte dificila) noi am hotarat impreuna, avand si tatal la mana orele de vizita la care are dreptul, doar daca sunt in tara, dupa ce termina minorul gradinita anul acesta, trebuie sa ma duc in tara sa il las la tatal minorului ptr o luna, ceea ce ma framanta, ca atunci cand va fi momentul sa il iau, nu o sa mai fie de acord, o se se ascunda, sa nu imi raspunda, sau alte motive.
Exista ceva care pot sa am la mana cand il las la el? Sa nu existe problema asta. E o fire care se schimba de la minut la altul, a avut chiar si probleme cu avocata dansului, nici D-na avocata nu prea reuseste sa il convinga sa faca ce trebuie.