avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate constantindana

Activitate constantindana

A fost verbala. De pe telefonul unei vecine care este si ea in aceeasi situatie. Noi eram la servici. Nu vreau sa fac rau, dar am apa sistata de 1.5 luni si furnizorul imi spune mai nou ca nu am contract desi timp de 5 ani de zile mi-a facturat apa. A preluat gestiunea printr-un contract de delegare de gestiune care spune clar ca noul operator declara că cunoaşte drepturile şi obligaţiile pe care le are in legătură cu contractele încheiate de fostul operator, drepturi si obligatii care le vor fi transferate si, in consecinţă, vor fi obligati să continue executarea acelor contracte conform termenilor şi condiţiilor corespunzătoare prevazuti intre partile contractante. Reteaua in configuratia actuala a fost facuta cu 10 ani in urma pe banii locuitorilor, fiind conditie impusa de operatorul Consiliului Local ca sa ne preia, apoi s-au incheiat contracte individuale. Reteaua este in aceeasi stare ca atunci.Acum, brusc nu mai avem contract cu ei, iar juristii lor mi-au spus ca ei nu trebuie sa respecte legea in privinta mea, deci ar trebui sa intru in legalitate si sa inchei un contract asa cum vor ei , si nici decum asa cum il aveam pe cel anterior. In acelasi timp, nimeni nu a denuntat in vre'un fel vechiul contract. Deci este sau nu abuz?
Multumesc pentru raspuns. Furnizorului de apa i-am facut mai multe adrese in care am incercat sa mediez conflictul, raspunsul a fost ceva de genul " la noi e painea si cutitul , voi nu aveti nici un drept, doar obligatii. Nu va convine modernizati reteaua pe banii vostri". Asta se intampla de la 1.04.2015. Acum vreau sa depun si plangerea la procuratura.
Răspuns la discuția Unde se depune plangerea penala?
Plangerea penala se poate depune si pentru abuzul unui functionar public ( furnizor apa ) pentru sistare furnizare apa potabila fara notificare prealabila coform legii 241/2006 si 51/2006?
Daca inteleg bine, se depune la Parchetul din zona in care locuiesc, inregistrand plangerea la registratura acestei institutii?
Plangerea penala se poate depune si pentru abuzul unui functionar public ( furnizor apa ) pentru sistare furnizare apa potabila fara notificare prealabila coform legii 241/2006 si 51/2006?
Daca inteleg bine, se depune la Parchetul din zona in care locuiesc, inregistrand plangerea la registratura acestei institutii?
Multumesc mult pentru raspuns. Il voi pune in alpicare asa cum m-ati sfatuit.
Multumesc pentru raspunsuri.
Scuze, inca o intrebare : societatile de apa-canal sunt institutii publice? Sau m-am exprimat gresit incadrandu-le asa
Seful de sectie al Apa Canal care are si functia de consilier local ne-a sistat furnizarea de apa potabila la 2 familii fara notificare legala cu expunerea motivarii in conditiile in care eram cu plata facturii la zi. Prin aceasta vrea sa ne oblige sa acceptam un nou contract net defavorabil noua . Orice incercare de dialog a esuat.
Pot semnala procuraturii abuzul unei institutii aupra unei persoane fizice? Si daca pot face acest lucru imi puteti spune, va rog frumos, in ce fel (model de petitie, mod de trimitere a acesteia: mail sau recomandata, pe ce temei legal)?
Răspuns la discuția Furnizorul si asociatia
Acum ceva timp am promis ca voi reveni cu detalii. Am avut timpul foarte ocupat, dar acum am revenit. Pe scurt:
Am primit din partea Primariei un raspuns prin care cerea furnizorului de apa sa rezolve problema si de la SC APA CANAL in exact a 31- a zi raspunsul prin care ne explica acelasi lucru : blocuri, sugerandu-ne ca noi nu vrem sa intelegem problema. Am facut apoi o sesizare catre Consiliul Local in nume colectiv, adunand cam 100 de semnaturi. Apoi totul s-a linistit deocamdata. Probabil nu pentru mult timp. Aici se pot atasa si documente scanate? Poate ar fi util si pentru altii sa atases adresele trimise de noi si raspunsurile primite. Neoficial inca incearca sa faca presiuni asupra diverselor persoane, incercand sa-i convinga sa faca macar cativa asociatie.
Cam asta ar fi.
Va doresc tuturor un an nou cat mai bun!