avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se depune plangerea penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se depune plangerea penala?

unde se trimite plangere penala?
La politie sau parchet de pe raza locului unde s-au petrecut faptele sau pe raza domiciliului faptuitorului sau daca e prea departe, la o sectie apropiata de domiciliul dvs.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar daca aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde" ( pct. 3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
gerberga a scris:

Art. 30 din Codul de Procedura Penala prevede:
Competenţa pentru infracţiunile săvârşite în ţară

Competenţa după teritoriu este determinată de:

a) locul unde a fost săvârşită infracţiunea;

b) locul unde a fost prins făptuitorul;

c) locul unde locuieşte făptuitorul;

d) locul unde locuieşte persoana vătămată.

Judecarea cauzei revine aceleia dintre instanţele competente potrivit alin. 1, în a cărei rază teritorială s-a efectuat urmărirea penală.

Când urmărirea penală se efectuează de către Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie sau de către parchetele de pe lângă curţile de apel ori de pe lângă tribunale sau de către un organ de cercetare central ori judeţean, procurorul, prin rechizitoriu, stabileşte căreia dintre instanţele prevăzute în alin. 1 îi revine competenţa de a judeca, ţinând seama ca, în raport cu împrejurările cauzei, să fie asigurată buna desfăşurare a procesului penal.

Prin locul săvârşirii infracţiunii se înţelege locul unde s-a desfăşurat activitatea infracţională, în totul sau în parte, ori locul unde s-a produs rezultatul acesteia.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua cum as putea sa dau in judecata compania apa nova deoarece noi locuitori de la bloc platim apa de la robinet dar nu o putem consuma la facut mancare, de baut
Plangerea penala se poate depune si pentru abuzul unui functionar public ( furnizor apa ) pentru sistare furnizare apa potabila fara notificare prealabila coform legii 241/2006 si 51/2006?
Daca inteleg bine, se depune la Parchetul din zona in care locuiesc, inregistrand plangerea la registratura acestei institutii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la politie? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Nu am facut si nu am depus niciodata o plangere penala si de aceea sunt foarte nelamurit cu privire la institutia catre care trebuie inaintata si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala-termen esty esty De la PARCHET am primit Rezolutia *Neinceperea urmarii penale* deci de tot ce am fost acuzata au fost inscenari si rautati ,acum eu pot sa cer daune morale ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata- cat dureaza solutionarea? romex romex Am facut o plangere penala impotriva unei persoane pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata de pe data de 15 iunie si nu am primit inca niciun ... (vezi toată discuția)