avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Activitate lilia_puscas

Activitate lilia_puscas

Răspuns la discuția schimbare adresa corespondenta
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Nu este nevoie de schimbarea contractelor, ci numai de schimbarea adresei de corespondenta.

Inteleg din raspunsurile dv. ca presedintele este cel responsabil de acest lucru, insa administratorul poate fi delegat de catre asociatie sa modifice aceasta adresa, avand asupra sa stampila asociatiei care este la presedinte. Este corect asa?

Multumesc inca o data!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune relativ simpla, insa indelung dezbatura in asociatia noastra: cine trebuie sa anunte modificarea adresei de corespondenta la furnizorii de servicii: administratorul (care oricum merge sa achite respectivele facturi) sau presedintele?

Pana acum, nu stiu din ce motiv, facturile ajungeau la vechiul administrator, delegat de catre FAPR, insa orim sa schimbam acest lucru, astfel incat toate facturile sa ajunga pe adresa asociatiei, de unde sa fie ridicate de catre administrator.

Multumesc
Multumesc tuturor!

Am convenit cu cei de la FAPR sa ne schimbe administratorul, inainte de toate insa sa vina sa ne cunoastem pentru a vedea daca... ne potrivim. Avem insa in vedere sa ne administram singuri, cineva trebuind sa-si ofere timpul si disponibilitatea pentru acest lucru. Pana acum nimeni, incercam cu FAPR momentan.

Răspuns la discuția rebransare curent casa scarii
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Pana la urma, si vecinul "reactiv" a dat suma de bani necesara, nefiind nevoie de masuri suplimentare. Ca atare, lucrarea e gata sa inceapa sau cum s-ar mai putea zice in cazul nostru (rebransare curent casa scarii): fiat lux!

O zi cu soare!
@adriantot

Mulțumesc pentru răspuns! Sunt noul cenzor al imobilului.

Am aflat între timp că în contractul dintre Asociația noastră si administratorul FAPR este stipulat ca dosarele să se predea asociației din 3 în 3 luni. Am sesizat acest lucru la FAPR, răspunsul dânșilor fiind: asta e regula la noi :O. Cu alte cuvinte, vă convine, bine, dacă nu... n-aveți ce face. Remarc totodată ca astăzi, 21 mai, încă nu am primit registrele pentru lunile ian-mar. 2012.

E ceva de făcut? O hotărâre a asociației poate să-i determine să predea mai rapid dosarele? Sau singura soluție e să renunțam la adminstrarea de către FAPR?

Mulțumesc
Răspuns la discuția rebransare curent casa scarii
Buna ziua!

Am reușit să strângem aproape toată suma necesară rebranșării cu curent electric pe casa scării. Însă, un proprietar nu este de acord cu această măsură #-o (da, incredibil!). Cum putem totuși să scoatem banii de la el? Reamintesc că suma ce trebuie achitată de către fiecare apartament este de 110 ron...

Mulțumesc
Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti la cat timp dupa intocmire este obligat administratorul sa predea registrul de casa Asociatiei?

La concret: asociatia noastra are un administrator de la FAPR care ne aduce registrul de casa + facturile/chitantele astfel: pentru lunile ian-feb-mar 2012 NU a adus inca actele. Spera (!) sa le aduca maine (adica maine e 17 mai!). Este posibil asa ceva? Nu ar trebui sa ni le aduca odata ce le completeaza? Adica pentru luna ianuarie achita facturile cel tarziu la mijlocul lunii martie si ar trebui astfel sa avem deja evidenta pentru ian, feb si martie 2012!

Multumesc
Răspuns la discuția rebransare curent casa scarii
Multumesc pentru raspunsuri!

Da, suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari, asadar lucrurile teoretic ar trebui sa decurga cat de cat mai bine. Sa speram ca nu ne prinde anul 2013 din nou fara curent! (off the record: vechii locatari s-au debransat de la curent cu vreo 10 ani in urma, se pare in urma unei certe... factura de curent pe casa scarii li se parea prea mare #-o... mda, mai exista inca si asa ceva si in centrul unui mare oras din RO).

Am sa revin cu vesti.
Răspuns la discuția rebransare curent casa scarii
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Ca sa fiu "acoperita", in caz de un refuz in continuare, cu ce argumente legale pot veni in sprijin, pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune?

Multumesc
Buna seara!

Dorim sa rebransam curentul pe casa scarii, avem devizul de la ENEL. Suntem 7 proprietari si se pare ca 1 proprietar nu este de acord cu aceasta rebransare, motivand ca nu are suma de bani necesara (pe apartament, suma este in jur de 110 ron). Va rog sa-mi spuneti daca este necesar ca TOTI proprietarii sa fie de acord sau putem sa demaram actiunea chiar si fara acordul acestui proprietar si cumva sa-l constrangem printr-o hotarare sa de acesti bani, fie si in rate...

Multumesc