avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cand se preda registrul de casa de catre administrator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cand se preda registrul de casa de catre administrator Asociatiei de Proprietari?

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti la cat timp dupa intocmire este obligat administratorul sa predea registrul de casa Asociatiei?

La concret: asociatia noastra are un administrator de la FAPR care ne aduce registrul de casa + facturile/chitantele astfel: pentru lunile ian-feb-mar 2012 NU a adus inca actele. Spera (!) sa le aduca maine (adica maine e 17 mai!). Este posibil asa ceva? Nu ar trebui sa ni le aduca odata ce le completeaza? Adica pentru luna ianuarie achita facturile cel tarziu la mijlocul lunii martie si ar trebui astfel sa avem deja evidenta pentru ian, feb si martie 2012!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lilia_puscas , utilizator 16:17, 24 Mai 2012
Presupun, dupa intrebare, ca sunteti presedinte, membru in comitet sau cenzor. Daca este asa, aflati ca dumneavoastra trebuie sa stabiliti regulile.
Una din reguli, foarte simpla si usor de indeplinit este ca toate documentele asociatiei, inclusiv registrul de casa, cu toate chitantele, trebuie sa stea numai in sediul asociatiei. Acolo se lucreaza, acolo se inregistreaza orice operatiune in registrul de casa.
Sigur ca persoana care se ocupa de casierie, indiferent ca este angajatul asociatiei sau reprezentantul unei firme de administrare, poate sa mai ia din cand in cand, de seara pana dimineata, o parte din documente acasa, atunci cand are mai mult de lucru.
Asadar stabiliti la nivelul comitetului executiv ca toate documentele sa ramana la asociatie si-asa aveti acces la ele oricand.
@adriantot

Mulțumesc pentru răspuns! Sunt noul cenzor al imobilului.

Am aflat între timp că în contractul dintre Asociația noastră si administratorul FAPR este stipulat ca dosarele să se predea asociației din 3 în 3 luni. Am sesizat acest lucru la FAPR, răspunsul dânșilor fiind: asta e regula la noi :O. Cu alte cuvinte, vă convine, bine, dacă nu... n-aveți ce face. Remarc totodată ca astăzi, 21 mai, încă nu am primit registrele pentru lunile ian-mar. 2012.

E ceva de făcut? O hotărâre a asociației poate să-i determine să predea mai rapid dosarele? Sau singura soluție e să renunțam la adminstrarea de către FAPR?

Mulțumesc
Daca administratorul este neserios, atunci nu va ramane decat sa renuntati la serviciile lui.
E frustrant sa nu stii ce face administratorul cu soarta asociatiiei!
Aceste documente ar trebui sa le vedeti, in calitate de cenzor, cel mult lunar, daca nu mai des.
Listele de plata lunare se afiseaza numai dupa ce sunt verificate si semnate de cenzor. Asa ca prezentati-va la firma de administrare innarmat cu legea 230/2007 si HG 1588/2007, dupa ce va subliniati articolele ce reglementeaza verificarea documentelor si soliciatati sa intre in legalitate.
Discutati si cu membrii comitetului pentru a va pregati de schimbarea administratorului.
In relatia cu cei de la FAPR trebuie sa fiti foarte ferm Acum cativa ani, fiind cenzor la o asociaitie, FAPR, intocmea listele de intretinere, reprezentantul lor nici nu a vrut sa ia in calcul observatiile cenzorului, chiar daca legea spunea ce sustinea acesta, nemaivorbind de faptul ca nu imi aducea actele la verificat decat foarte greu..
Situatia a fost rezolvata prin renuntarea la serviciile lor.

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator a.p. eufortune eufortune in ce consta procedura de predare a unui administrator? ce documente se intocmesc? (vezi toată discuția)
Pe cati ani se face o expertiza contabila ContSters13909 ContSters13909 eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administrator asociatie aavmav aavmav Buna seara. Cum se procedeaza in cazul in care administratorul nu se mai poate ocupa de asociatie si doreste sa renunte la aceasta? ( mentionez ca d.na ... (vezi toată discuția)