avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pe cati ani se face o expertiza contabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pe cati ani se face o expertiza contabila

eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le predau sub semnatura. Va rog spuneti-mi pe cati ani in urma sa fac, ca sa scap de orice eveniment ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:07, 15 Aprilie 2011
Ce calitate detineti in cadrul asociatiei de proprietari?
Expertiza contabila,legal se executa in conditii speciale,cu obiective dispuse de autoritatea care necesita ca si proba expertiza contabila
Daca asociatia de proprietari ,detine o activitate in limite legale,cu adunare generala anuala,normal se impune realizarea unui Raport in 2 ex ,care sa contina documentele aferente perioadeio de la ultima descarcare de gestiune,care vor fi predate presedintelui sau comitetului executiv al asociatiei de proprietari ,pe baza de proces verbal de predare primire
in general un prejudiciu material poate fi stabilit pe maxim 3 ani...
sunt administrator si doresc sa predau gestiunea si pentru orice eventualitate (de exemplu ulterior cineva poate extrage o fact de executie lucrari, etc. ) vreau sa predau fila cu fila pe perioada cat pot fi controlat de un expert . In fiecare an am hot. ad. generale ptr. descarcarea de gestiune. Va multumesc.
Daca aveti cenzor apelati la el sa va asiste si sa va ajute. Cenzorul a facut verificarea gestiunii la 31 decembrie 2010 sau chiar si acum la 31 martie 2011.
Poate rapid sa verifice si ultimele zile, saptamani sau luni. Predati toate documentele asociatiei, indiferent cat de vechi sunt, in prezenta cenzorului, a presedintelui sau a unui membru al comitetului, pe baza de proces verbal.
Predati numerarul de casa conform soldului din registrul de casa verificat de persoanele de mai sus.
Orican, oricine poate gasi o greseala, poate avea o nelamurire si se va mai apela la dumneavoastra.
In titlu scrie " pe cati ani se face o expertiza contabila" iar in continutul mesajului este alceva. Sa intelegem ca dumneavoastra doriti sa se faca o expertiza contabila inainte de predarea gestiunii? Cel care doreste expertiza trebuie sa o plateasca. Daca e sa fim exigenti ar trebui ca expertiza aceasta sa cuprinda intreaga perioada ce s-a scurs de la ultima expertiza contabila ce s-a realizat in asociatia dumneavoastra pana acum.
Dar puteti sa predati gestiunea fara costuri, cu ajutorul cenzorului, al membrilor comitetului si-al presedintelui.
Daca ultimele liste au fost semnate de presedinte si de cenzor, predarea o faceti cu dosare lunare intregi (fara a mai face inventarul lor) si in rest predati inventarul documentelor care nu sunt inca prinse intr-un dosar, respectiv cele care urmeaza a fi puse pe listele in pregatire - viitoare.

Daca nu aveti semnaturile pe liste, in special de la cenzor, atunci faceti acest inventar incepand cu luna dupa ultima lista semnata.

Daca ati sta sa faceti inventarul la toata arhiva blocului....v-ar apuca Craciunul!:O

Facturile pot fi sustrase, dar asta nu e problema pentru ca la o eventuala viitoare expertiza contabila se poate cere de la furnizori situatia facturilor si a platilor.
Despre facturile prestatorilor (reparatii si lucrari de intretinere) acestea, intr-adevar, e mai greu de restabilit adevarul, dar daca au fost semnate listele nici nu mai conteaza.

Plus ca esenta predarii este situatia soldurilor Pasiv - Activ.
Daca in Pasiv nu aveti restante la furnizori sau prestatori...poate sa sustraga toate facturile.... nu mai are nicio importanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune nepredata Costin Savescu Costin Savescu In situatia schimbarii presedintelui de asociatie de proprietari, administratorul nu a predat fostului presedinte nici o gestiune, nici un act contabil, pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administrator asociatie aavmav aavmav Buna seara. Cum se procedeaza in cazul in care administratorul nu se mai poate ocupa de asociatie si doreste sa renunte la aceasta? ( mentionez ca d.na ... (vezi toată discuția)
Presedinte nou asociatie proprietari - probleme dupa decesul adminstratorului cipex cipex Buna ziua, in urma decesului administratorului/casier al asociatiei de proprietari din care fac parte au aparut urmatoarele situatii: - s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)