Dorim sa rebransam curentul pe casa scarii, avem devizul de la ENEL. Suntem 7 proprietari si se pare ca 1 proprietar nu este de acord cu aceasta rebransare, motivand ca nu are suma de bani necesara (pe apartament, suma este in jur de 110 ron). Va rog sa-mi spuneti daca este necesar ca TOTI proprietarii sa fie de acord sau putem sa demaram actiunea chiar si fara acordul acestui proprietar si cumva sa-l constrangem printr-o hotarare sa de acesti bani, fie si in rate...
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari, pentru a lua hotarari in adunarea generala este suficient sa fie de acord 50% + 1. O asemenea decizie o poate lua si comitetul executiv fara a convoca adunarea generala. Hotararea adunarii sau decizia comitetului se aplica tuturor chiar daca unii nu sunt de acord.
Daca sunteti asociatie de proprietari (mai subliniez si eu o data ce v-a spus @adriantot), conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, e suficient sa aveti o majoritate de 50% + 1 de voturi "pentru", adica cel putin 4, in cazul dv.
Aceasta se poate numai in cazul asociatiilor deoarece acestea fac liste de cote ale intretinerii, in cadrul lor se pot pune restante celor care nu-si platesc datoriile, aceste restante se penalizeaza si se poate ajunge chiar in instanta daca datoriile nu sunt platite timp de 90 zile.
Daca nu sunteti asociatie de proprietari constituita legal, ma tem ca nu puteti sa impuneti nimic vecinului sau puteti sa va rebransati la curentul electric, dar sa platiti numai cei 6 care ati fost de acord.
Da, suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari, asadar lucrurile teoretic ar trebui sa decurga cat de cat mai bine. Sa speram ca nu ne prinde anul 2013 din nou fara curent! (off the record: vechii locatari s-au debransat de la curent cu vreo 10 ani in urma, se pare in urma unei certe... factura de curent pe casa scarii li se parea prea mare #-o... mda, mai exista inca si asa ceva si in centrul unui mare oras din RO).
Am reușit să strângem aproape toată suma necesară rebranșării cu curent electric pe casa scării. Însă, un proprietar nu este de acord cu această măsură #-o (da, incredibil!). Cum putem totuși să scoatem banii de la el? Reamintesc că suma ce trebuie achitată de către fiecare apartament este de 110 ron...