LITIGIU TEREN DESPĂRȚIT DE UN GARD !!! Bună ziua! Am preluat un litigiu de la tatăl meu , care a decedat, unde el ca reclamant, consideră că vecinul a montat un gard, între noi si a intrat pe terenul nostru. Tatăl meu a plătit expertiza, se zice că e ultima, cu o comisie din trei experți. La una din concluzii acestia scriu în raportul de expertiză următoarele : ,, Întrucât reclamantul deține 1616 mp față de 1771 mp (-155mp) ceea ce înseamnă 8,75%, iar pârâtul deține 1604 mp față de 1578 mp (+ 26 mp) ceea ce înseamnă 1,65% deci ambele determinări sunt sub toleranța de 15%, dar și datorită faptului că reclamantul nu poate identifica foarte clar limita de la vest unde se învecinează cu terenul soției sale considerăm că nici unul nu ocupă de la celălalt."" Menționez că la vest terenul este cumpărat de către părintii mei în urmă cu 25 de ani si nu știu cum experții au ajuns la concluzia că tata nu stia să identifice ,,foarte clar limita de vest"" , terenul în litigiu fiind la est. Nu am găsit nicăieri această toleranță acceptată de 15% doar ceva de genul ,,daca repoziţionarea nu afectează mai mult de 2% din suprafaţa imobilului, procedura se realizează din oficiu, fără acordul proprietarului, de către consilierul de cadastru în baza unui referat de constatare aprobat de şeful de cadastru. Aceste prevederi se aplică în cazul în care imobilul este împrejmuit şi/sau există plan parcelar recepţionat; "" Nu înțeleg, adică eu am mai puțin cu 8,75%, vecinul are cu 1,65% mai mult, dar încadrându-mă în limita de 15% e totul corect! Mulțumesc pentru amabilitate!
Bună ziua ! Daca tatăl meu a avut un litigiu pentru un teren cu un vecin, tata fiind reclamantul , în cazul ca pierde acest proces eu voi fi obligat sa plătesc cheltuieli de judecată pârâtului ? Menționez ca tata a decedat în urma cu o lună iar eu nu mai vreau sa continui acest proces și nici nu am dorit acest proces ! Am vorbit cu pârâtul și acesta mi-a sugerat ca a avut cheltuieli pe care ar vrea sa le recupereze ! Procesul tatălui nu s-a încheiat, iar din discuția mea cu avocatul tatălui nu am primit nici un sfat cu privire la această situație ! Am vorbit și cu avocatul pârâtului ,iar acesta m-a spus că e bine să continui procesul până la hotărârea definitiva , astfel obținând măcar delimitarea terenului în litigiu ! Totodată mi-a sugerat și el că clientul lui (pârâtul) a cheltuit niște bani care trebuie recuperați! Mai menționez ca tatăl meu a și plătit a treia contraexpertiza , cu 3 experți, dar aceștia încă nu au finalizat dosarul ! Din păcate nu știu prea multe despre acest litigiu pt ca nu mi-am dorit acest proces, suprafață în cauza fiind mica ! Mulțumesc pt ajutor !
Bună ziua! Ce pot face pentru a utiliza cardul tatălui meu care a suferit un AVC pentru cumpărarea de medicamente, iar el nu mai este conștient? L-am întrebat , într-un moment de luciditate al lui , codul pin, dar nu-l știe! Menționez că sunt singurul copil al lui, iar el este internat în spital la terapie intensivă! Mulțumesc