avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am preluat un litigiu de la tatăl meu , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am preluat un litigiu de la tatăl meu , care a decedat, ...

LITIGIU TEREN DESPĂRȚIT DE UN GARD !!! Bună ziua! Am preluat un litigiu de la tatăl meu , care a decedat, unde el ca reclamant, consideră că vecinul a montat un gard, între noi si a intrat pe terenul nostru. Tatăl meu a plătit expertiza, se zice că e ultima, cu o comisie din trei experți. La una din concluzii acestia scriu în raportul de expertiză următoarele : ,, Întrucât reclamantul deține 1616 mp față de 1771 mp (-155mp) ceea ce înseamnă 8,75%, iar pârâtul deține 1604 mp față de 1578 mp (+ 26 mp) ceea ce înseamnă 1,65% deci ambele determinări sunt sub toleranța de 15%, dar și datorită faptului că reclamantul nu poate identifica foarte clar limita de la vest unde se învecinează cu terenul soției sale considerăm că nici unul nu ocupă de la celălalt."" Menționez că la vest terenul este cumpărat de către părintii mei în urmă cu 25 de ani si nu știu cum experții au ajuns la concluzia că tata nu stia să identifice ,,foarte clar limita de vest"" , terenul în litigiu fiind la est. Nu am găsit nicăieri această toleranță acceptată de 15% doar ceva de genul ,,daca repoziţionarea nu afectează mai mult de 2% din suprafaţa imobilului, procedura se realizează din oficiu, fără acordul proprietarului, de către consilierul de cadastru în baza unui referat de constatare aprobat de şeful de cadastru. Aceste prevederi se aplică în cazul în care imobilul este împrejmuit şi/sau există plan parcelar recepţionat; "" Nu înțeleg, adică eu am mai puțin cu 8,75%, vecinul are cu 1,65% mai mult, dar încadrându-mă în limita de 15% e totul corect! Mulțumesc pentru amabilitate!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
ovidiustoicoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:06, 12 Octombrie 2024
Buna ziua

Toleranta de 15% este mentionata in ordinul nr. 1207 din 22 aprilie 2020 privind modificarea și completarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 700/2014
Mulțumesc mult pentru amabilitate!
Se pare că ordinul 700/2014 a fost abrogat!
Buna ziua

700/2014 a fost abrogat de 600/2023.

Insa si in prezentul regulament, marja de 15% se pastreaza (art. 73).

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)