LITIGIU TEREN DESPĂRȚIT DE UN GARD !!! Bună ziua! Am preluat un litigiu de la tatăl meu , care a decedat, unde el ca reclamant, consideră că vecinul a montat un gard, între noi si a intrat pe terenul nostru. Tatăl meu a plătit expertiza, se zice că e ultima, cu o comisie din trei experți. La una din concluzii acestia scriu în raportul de expertiză următoarele : ,, Întrucât reclamantul deține 1616 mp față de 1771 mp (-155mp) ceea ce înseamnă 8,75%, iar pârâtul deține 1604 mp față de 1578 mp (+ 26 mp) ceea ce înseamnă 1,65% deci ambele determinări sunt sub toleranța de 15%, dar și datorită faptului că reclamantul nu poate identifica foarte clar limita de la vest unde se învecinează cu terenul soției sale considerăm că nici unul nu ocupă de la celălalt."" Menționez că la vest terenul este cumpărat de către părintii mei în urmă cu 25 de ani si nu știu cum experții au ajuns la concluzia că tata nu stia să identifice ,,foarte clar limita de vest"" , terenul în litigiu fiind la est. Nu am găsit nicăieri această toleranță acceptată de 15% doar ceva de genul ,,daca repoziţionarea nu afectează mai mult de 2% din suprafaţa imobilului, procedura se realizează din oficiu, fără acordul proprietarului, de către consilierul de cadastru în baza unui referat de constatare aprobat de şeful de cadastru. Aceste prevederi se aplică în cazul în care imobilul este împrejmuit şi/sau există plan parcelar recepţionat; "" Nu înțeleg, adică eu am mai puțin cu 8,75%, vecinul are cu 1,65% mai mult, dar încadrându-mă în limita de 15% e totul corect! Mulțumesc pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns:
BogdanGri , utilizator
21:06, 12 Octombrie 2024