Rog un raspuns, daca aveti solutii, jurisprudenta etc.
Buna ziua. A demarat cineva vreo actiune pentru recuperarea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule ce a fost introdusă in art. 2141–2143 Cod fiscal prin Legea nr. 343/2006 şi a fost aplicată în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008? In urma abrogarii OUG nr.9/2013 returnarea pe cale administrativa a texei auto nu se mai poate realiza. Ramane calea instantei. Are cineva jurisprudenta in materie?
Va multumesc,
Multumesc pt.lamuriri.Cum ar trebui sa arate aceasta recomandare?Se va atasa la acest dosarul?
Sunt reprezentantul angajatilor intr-o societate si particip in aceasta calitate la cercetarea prealabila a unui angajat.
Abaterile lui nu mi se par de o asemenea gravitate pt.a fi concediat, insa conducerea doreste incetarea raporturilor de munca cu salariatul.
Cum ar trebui sa procedez?
Eu trebuie sa il apar efectiv sau este suficient sa fiu prezent in calitate de observator fara drept de vot, asa cum sunt prevederile legale? Cum anume sa il reprezint in calitatea pe care o detin, dar fara a intra intr-un conflict de interese cu angajatorul?
Nu sunt si nu am fost mamica dar am fost tatic si incerc sa va ajut. Nu exista o scrisoare tipizata, faceti una de mana in care spuneti ca aduceti la cunostinta, in conformitate cu prevederile OUG 96/2003, ca sunteti gravide si anexati adeverinta de la medicul curant.
Daca imi dati o adresa de e-mail va pot transmite acesta OUG care este foarte interesanta si merita sa o cititi si dvs. Va va ajuta foarte mult.
Va doresc sa fiti o mamica sanatoasa si fericita!
Va multumesc pentru raspunsuri. Am studiat deja Ordonanta.
Sunt insarcinata si vreau sa anunt in scris angajatorul despre acest fapt. Am adeverinta de la medicul de familie care atesta starea mea fiziologica actuala, dar nu stiu cum sa redactez adresa. Exista vreun model agreat?Este cazul sa fac trimitere si la cadrul legislativ si la drepturile care decurg din starea de graviditate?
Mamicilor, va rog ajutati-ma cu un sfat!:rtfm:
Ma confrunt cu o problema. Reducerea concediului de odihna, din cauza concediului medical.
Pt. a se putea realiza ac.lucru, toti interpreteaza art.140 CM care spune ca durata efectiva a concediului de odihna anual se acorda proportional cu activitatatea prestata intr-un an. Eu mai degraba as interpreta acest art. pt.angajatii care vin la o firma la jumatatea anului acalendaristic, si deci este normal sa beneficieze doar de jumatate din concediul aferent anului in curs.
Pe de alta parte art.139 din CM spune "dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor angajatilor; el nu poate face obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari. Art. 50 tot din CM face referire la situatiile in care se suspenda de drept CIM, printre care si incapacitatea temporara de munca. Sunt de acord cu acesta reducere a concediului de odihna, ca urmare a zilelor de concediu medical, dar in situatia in care sa zicem, persoana are concediu medical acordat pe o perioada ce depaseste 30 de zile consecutiv.
Va astept opiniile. Eventual si jurisprudenta.
Va multumesc,
Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate, dupa inscrierea la directia de munca, se publica in Monitorul Oficial?Sau cf.L130/1996 art.29 se publica doar CCM la nivel national si de ramura?
Multumesc