avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informare angajator despre starea de graviditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informare angajator despre starea de graviditate

Sunt insarcinata si vreau sa anunt in scris angajatorul despre acest fapt. Am adeverinta de la medicul de familie care atesta starea mea fiziologica actuala, dar nu stiu cum sa redactez adresa. Exista vreun model agreat?Este cazul sa fac trimitere si la cadrul legislativ si la drepturile care decurg din starea de graviditate?
Mamicilor, va rog ajutati-ma cu un sfat!:rtfm:
Cel mai recent răspuns: dduiculescu , utilizator 14:56, 18 Martie 2009
Este suficient sa anuntati angajatorul despre starea dvs. de graviditate. Faceti adresa in doua exemplare si inregistrati-o la angajator. Daca doriti sa faceti referire si la cadrul legislativ o puteti face.
Nu sunt si nu am fost mamica dar am fost tatic si incerc sa va ajut. Nu exista o scrisoare tipizata, faceti una de mana in care spuneti ca aduceti la cunostinta, in conformitate cu prevederile OUG 96/2003, ca sunteti gravide si anexati adeverinta de la medicul curant.
Daca imi dati o adresa de e-mail va pot transmite acesta OUG care este foarte interesanta si merita sa o cititi si dvs. Va va ajuta foarte mult.
Va doresc sa fiti o mamica sanatoasa si fericita!=D>
Nu sunt si nu am fost mamica dar am fost tatic si incerc sa va ajut. Nu exista o scrisoare tipizata, faceti una de mana in care spuneti ca aduceti la cunostinta, in conformitate cu prevederile OUG 96/2003, ca sunteti gravide si anexati adeverinta de la medicul curant.
Daca imi dati o adresa de e-mail va pot transmite acesta OUG care este foarte interesanta si merita sa o cititi si dvs. Va va ajuta foarte mult.
Va doresc sa fiti o mamica sanatoasa si fericita!
Va multumesc pentru raspunsuri. Am studiat deja Ordonanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt însărcinată în 19 săptămâni. de când ... Andmar Andmar Bună ziua! Sunt însărcinată în 19 săptămâni. De când am anunțat la serviciu ca sunt însărcinată, șefii mei și-au schimbat comportamentul ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, ma adresez dvs cu urmatoarea nelamurire. Sotia este insarcinata in 5 luni, de la 3 luni de sarcina a anuntat anajatorul verbal si printr-o ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Imi puteti spune daca exista o instiintare standard ceruta de lege prin care o salariata gravida aduce angajatorului la cunostinta starea ... (vezi toată discuția)