Exista solutii cu rezultate imediate.
Singurul inconvenient ca am ramas cu porecla Maidanezul (data chiar de sotia mea :), careia nu-i mai turbura somnul maidanezii)
1. Invatati MAIDANEZA si afacereza de la ONG-urile care-i apara pe maidanezi!
Va asigur ca maidanezii sunt mult mai inteligenti decit cei care-i hranesc (cu totii iubim animalele cu stapin, vaccinate, fara purici, paduchi, capuse si rabie).
M-am uitat la maidanezi si am inceput sa fac exact ce fac ei, latra, isi apara teritoriul in care primesc mincare. Mi-am luat niste pietricele si cind ii vad aproape de scara blocului le dau cite o pietricica si fluer (mai bine zis suier). Acum ei patreaza distanta regulamentara de 50 m, mai ceva ca la fotbal :). Dupa 2 ... 3 pietricele este suficient sa fluier. Uite ca a fost buna la ceva si si scoala lui Pavlov. Daca puteti sa faceti asta din balcon, este si mai bine.
Am incercat sa fiu maidanez cu vecinii care-i hranesc, rezultatul zero. Este normal, ca inteligenta lor este sub cea a unui maidanez.
Atunci am pus citeva postere color cu capuse, cu rabie, cu avertismente. Efect limitat, le arunca mincare din balcon. Numai ca ai mei vecini, nu prea mai au cui arunca. Si-au pierdut obiectul muncii. In general sunt pensionari stersi, care se plictisesc si au ocazia sa-si dea si ei importanta.
2. Impotriva haitelor din alte cartiere ma voi dota cu un baston telescopic cu electrosocuri. Am fost si la politie sa-mi iau permis de arma si au zis ca nu este nevoie. Politia (si armata) este cu noi. "Nimeni in Romania n-a platit pina acum vreo amendă, poliția preferând să paseze în continuare răspunderea." scrie pe:
[ link extern ]
3. Am tot cautat si eu legi, dar nu am gasit. Dar mi-am dat seama ca nu vedeam padurea din cauza uscaturilor. Anul trecut am fost la Biblioteca Uniunii Europene (Parlamentului) de Bruxelles si am adus o carticica de numa 2 x 3 cm "Drepturile mele fundamentale in Uniunea Europeana", dar o gasitit si pe net:
[ link extern ]
Art.3 (1) Orice persoană are dreptul la integritate fizică şi psihică.
Art. 6 Orice persoană are dreptul la libertate şi la siguranţă.
Art. 24 (1) Copiii au dreptul la protecţia şi îngrijirile necesare pentru asigurarea bunăstării lor.
Art. 33 (1) Familia se bucură de protecţie juridică, economică şi socială.
Art. 35 Orice persoană are dreptul de acces la asistenţa medicală preventivă
Art. 41 (4) Orice persoană se poate adresa în scris instituţiilor Uniunii într-una din limbile tratatelor şi trebuie să primească răspuns în aceeaşi limbă.
Art. 47 Orice persoană ale cărei drepturi şi libertăţi garantate de dreptul Uniunii sunt încălcate are dreptul la o cale de atac eficientă în faţa unei instanţe judecătoreşti, în conformitate cu condiţiile stabilite de prezentul articol.
Asistenţa juridică gratuită se acordă celor care nu dispun de resurse suficiente, în măsura în care aceasta este necesară pentru a-i asigura accesul efectiv la justiţie.
Dar am descoperit ca aceste drepturi sunt si in Constitutia Romaniei:
Art. 20 (2) din Constitutia Romaniei precizeaza:
"Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale". Asta inseamna ca legislatia Uniunii Europene este valabila si pentru Romania.
Art. 22 - Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica
(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.
(3) Pedeapsa cu moartea este interzisa.
Art. 24 (1) Dreptul la aparare este garantat.
Art. 25 (1) Dreptul la libera circulatie, in tara si in strainatate, este garantat.
Art. 26 (1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.
Art. 34 (1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.
Art. 35 (1) Statul recunoaste dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic.
Art. 49 (1) Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta in realizarea drepturilor lor.
Art 135 (2) Statul trebuie sa asigure:
f) crearea conditiilor necesare pentru cresterea calitatii vietii
Intentionez sa afisez pe usa de la intrare in bloc aceste articole si ii voi acuza pe cei care hranesc animalele de instigare la incalcarea acestor drepturi fundamentale.
Dar, hai sa invatam tot de la maidanezi. Facem si noi o haita, pardon, ne asociem conform Art.12 (1) din Carta: Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire paşnică şi la libertatea de asociere la toate nivelurile şi în special în domeniile politic, sindical şi civic, ceea ce implică dreptul oricărei persoane de a înfiinţa împreună cu alte persoane sindicate şi de a se afilia la acestea pentru apărarea intereselor sale.
Pai ca sa ne aparam de ciini (lupi), nu putem ramine doar niste mielusei.
Urmatorul pas este sa atacam Statul Roman si Primariile, dar ca sa avem succes s-o facem in "haita". Sunt convins ca vom gasi un avocat precum d-na Paula Iacob (dar care este de partea cealalta a baricadei).
Eu sunt foarte ocupat, dar 10 ... 20 de ore / luna pot sa investesc si pentru inceput donez Asociatiei / Fundatiei "Maidanezul" 100 euro. Putem sa-i zicem si "Hingherul", dar este nu stiu daca este mai bine.
Nu cred ca eu sunt persoana cea mai potrivita de presedinte.
O singura conditie, sa ne limitam doar la incalcarea Drepturilor fundamentale ale noastre, ca cetateni ai Uniunii Europene. Ca asa se zice la Bruxelles, ca si noi romanii am fi cetateni (de mina a doua :)) ai Uniunii Europene: "Uniunea situează persoana în centrul acţiunii sale, instituind cetăţenia Uniunii şi creând un spaţiu de libertate, securitate şi justiţie".
Ce ziceti de urmatorul slogan: "Nu ne lasati sa ne manince ciinii, suntem si noi cetateni ai Uniunii Europene" sau "Hai sa invatam maidaneza"
Ce ziceti daca pe 10 iunie plecam 200 de persoane la Bruxelles cu o cursa charter si demonstram, cu niste bannere in fata Parlamentului European?
Totodata il votam acolo si pe Bosquito, maidanezul acuzat de uciderea din culpă a unui japonez.
Dar cei scribiti de politica, hai sa iesim cu totii pe 10 iunie la vot, sa scriem pe toate buletinele de vot "Maidanezul Bosquito". Daca Bosquito cistiga si numai citeva sute de voturi, Parlamentul Romaniei va vota legea engleza Dogs Act, 1906:
[ link extern ]
Dar poate avem noroc ca maidanezii sa manince citiva spanioli miercuri :)