Buna-seara. Am iesit la pensie in calitate de ofiter superior in septembrie 2012 la varsta de 52 ani, si beneficiez de pensie militara. Am o vechime de 33 ani lucrati doar ca militar si in grupa I de munca. Intrebarea pe care doresc sa v-o adresez este daca ma pot adresa instantei in vederea acordarii (recuperarii) salariilolr compensatorii? In aceeasi sitiuatie mai sunt si cativa colegi care de asemenea s-au pensionat in 2012. Se poate merge pe discriminare fata de cei care le-au primit? Va multumesc si va doresc o seara placuta.
Buna. Tatal meu care este decedat a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui un teren extravilan si un alt teren pe care se gaseste o constructie. Inainte de decesul tatalui meu acestia au intocmit documentele de succesiune. Acum unul dintre frati a luat legatura cu mama mea prin care ii solicita sa-i vanda partea care i-a fost atribuita tatalui meu, in ceea ce priveste terenul extravilan. Din cate stiu mama mea nu are acest drept fiind mostenire dinspre parintii tatalui meu, deoarece de acest teren putem dispune doar eu si fratii mei. Noi suntem de acord ca acest teren sa fie instrainat, dar va rog sa-mi comunicati demersurile legale car trebuie facute de catre noi. Va multumesc, o zi buna.
Buna ziuia. Va rog sa ma ajutati cu un model de inscris pentru ca judecata sa se poata efectua in lipsa. In speta am vandut autoturismul unui cetatean care a circulat in judetul Hunedoara fara a-l fi transcris si fara a fi platit taxa de drum. Am inaintat judecatoriei Hunedoara acte doveditoare ca am instrainat acel autoturism si de asemenea am solicitat judecarea cauzei in lipsa mea, dar se pare ca nu ajunge doar aata. Va multumesc.
salut. am 30,8 ani vechime doar ca politist. daca adaug stagiul militar inca 1,5 ani atunci sunt 32,3 ani ca militar fara cei 0,9 ani lucrati ca civil. va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona, si pot beneficia de pensie integrala.