Buna. Tatal meu care este decedat a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui un teren extravilan si un alt teren pe care se gaseste o constructie. Inainte de decesul tatalui meu acestia au intocmit documentele de succesiune. Acum unul dintre frati a luat legatura cu mama mea prin care ii solicita sa-i vanda partea care i-a fost atribuita tatalui meu, in ceea ce priveste terenul extravilan. Din cate stiu mama mea nu are acest drept fiind mostenire dinspre parintii tatalui meu, deoarece de acest teren putem dispune doar eu si fratii mei. Noi suntem de acord ca acest teren sa fie instrainat, dar va rog sa-mi comunicati demersurile legale car trebuie facute de catre noi. Va multumesc, o zi buna.
Daca mama dvs. era casatorita cu tatal dvs. la data decesului acestuia are dreptul la 1/4 din bunurile care i-au apartinut lui. Oricum, trebuie sa va adresati unui notar pentru dezbaterea succesiunii tatalui dvs.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. Atat mama. Dvs cat si dvs copii aveti drept la mostenire. Dezbateti mostenirea, apoi se face cadastru si intabulare si va puteti vinde partea ce vi se cuvine .