Buna ziuia. Va rog sa ma ajutati cu un model de inscris pentru ca judecata sa se poata efectua in lipsa. In speta am vandut autoturismul unui cetatean care a circulat in judetul Hunedoara fara a-l fi transcris si fara a fi platit taxa de drum. Am inaintat judecatoriei Hunedoara acte doveditoare ca am instrainat acel autoturism si de asemenea am solicitat judecarea cauzei in lipsa mea, dar se pare ca nu ajunge doar aata. Va multumesc.
Formulati separat o cerere de judecare in lipsa ...
Instanta ..........
Dosar nr. : .... / ... / ....
Termen de judecata: ../.. / ........
DOMNULE PRESEDINTE
Subsemnatul .... .... , domiciliat in .............. (adresa unde doriti sa vi se comunice sentinta si eventualele citatii urmatoare), solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.
Mai este valabil acest articol, pentru judecarea cauzei in lipsa?!
Mentionez ca este vorba despre o societate (tert poprit) pentru un fost salariat.
As vrea sa depun cerere pentru judecarea cauzei in lipsa (si in lipsa)
Art. 242, alin. (2) Cod procedură civilă este în vigoare.
De altfel, chiar dacă va intra în vigoare Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), litigiul dvs. se va judeca potrivit dispoziţiilor actualului Cod de procedură civilă, atât în fond cât şi în căile de atac. În altfel spus, cauza se va judeca, de la data intrării în vigoare a NCPC, potrivit unor prevederi legale abrogate (dispoziţiile vechiului Cod vor ultraactiva).