Buna ziua, poate sa functioneze legal un magazin de 35mp care sa comercializeze alimente ambalate si articole de imbracaminte?
Ideea e urmatoarea: am inceput prin a vinde produse zaharoase, ambalate si vrac, dar s-a dovedit ca afacerea nu e rentabila.Clientii sunt prea putini pentru a iesi in castig. Ne-am gandit sa ramanem doar cu putine dulciuri ambalate si sa introducem in acelasi spatiu haine. Zona cu dulciuri ar ocupa 30% din spatiu, o pastram doar pentru clientii fideli. Putem sa facem acest lucru?
Codurile CAEN din actul constitutiv sunt:
-4724 Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazinele specializate
-4771 Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazinele specializate
Am putea functiona cu aceste coduri CAEN? Este o decizie pe care trebuie sa o iau de urgenta ca sa stiu daca mai pot salva ceva din afacere, dar nu vreau sa am probleme ulterior.
Pe foaia de varsamant apare numele persoanei urmata de II. Banuiesc ca este contul II, ca altfel acel "II" nu isi are rostul, doar daca nu e 2 roman, ceea ce nu are nici o logica. Acum, daca plata a fost facuta de administrator, fara ordin de plata, are vreo valoare? Se poate dovedi ca banii au fost depusi pentru achitarea facturilor? In contabilitate se inregistreaza ca si cum administratorul a finantat firma?
Fiind la inceput nu am stiu exact cum se procedeaza, mai ales ca am avut si un contabil care invata multe lucruri odata cu noi ( mai mult ne-a incurcat, oricum am renuntat la el). De aceea am depus banii in cont dar nu ne-a zis nimeni sa facem ordin de plata. Acum ce facem, ramanem si cu depunerile si cu chitantele?
Si daca depunerile au fost facute in contul Intreprinderii de catre administrator si nu prin ordin bancar, mai au ele valabilitate? Nu vreau sa fac o prostie sa inapoiez chitantele si sa ma trezesc ca trebuie sa platesc inca odata.
Nu este un SRL este o Intreprindere individuala si functioneaza in alt oras. Din acest motiv in momentul cand am vrut sa achit a zis ca nu e neaparat sa vin personal sa-i dau banii ci pot sa-i pun direct in banca. Mi-a dat nr de cont iar pe documentul de depunere apare numele persoanei urmat de II.
Am mai observat ca pe chitantele aferente depunerilor nu este trecuta nici o data. Mai au ele valabilitate?
Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X lei, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, cam jumatate din suma i-am inapoiat depunandu-i in contul personal al persoanei, nu in contul firmei, iar la justificare am pus contravaloare factura, dar nu am specificat exact care facturi. Cealalta jumatate de bani nu am reusit sa o achit la timp si i-am dat bani esalonat, in mana, bani pt care mi-a taiat chitanta.
Problema este ca mi-a taiat chitante si pt sumele depuse in cont, chitante ce au date diferite fata de depuneri si acum mi le cere inapoi pe motiv ca nu sunt valabile, daca am pus banii in cont nu mai trebuia sa imi dea chitante. Este adevarat?
Cum sa procedez? Sa-i dau chitantele inapoi? Chitantele odata ce au fost emise sunt valabile, doar ca nu sunt pe aceeasi data ca depunerile. Daca le inapoiez depunerile sunt luate in considerare?
Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, cam jumatate din suma i-am inapoiat depunandu-i in contul personal al persoanei, nu in contul firmei, iar la justificare am pus contravaloare factura, dar nu am specificat exact care facturi. Cealalta jumatate de bani nu am reusit sa o achit la timp si i-am dat bani esalonat, in mana, bani pt care mi-a taiat chitanta.
Problema este ca mi-a taiat chitante si pt sumele depuse in cont, chitante ce au date diferite fata de depuneri si acum mi le cere inapoi pe motiv ca nu sunt valabile. Daca am pus banii in cont nu mai trebuia sa imi dea chitante. Este adevarat?
Cum sa procedez? Sa-i dau chitantele inapoi? Chitantele odata ce au fost emise sunt valabile, doar ca nu sunt pe aceeasi data ca depunerile. Daca le inapoiez depunerile sunt luate in considerare?
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de importatorii si distribuitorii unici si ca sa intelegeti de unde vine nelamurirea am sa descriu urmatoarea situatie: magazinul meu detine si produse alimentare din R.Moldova si pana acum luam marfa de la un importator ale carui preturi erau convenabile. Sapt aceasta am aflat cu stupoare ca o anumite companie de la noi a pus monopol pe acea categ. de produse si, drept urmare, nimeni nu mai are voie sa distribuie pe teritoriul Romaniei.
Daca eu de ex vreau sa merg in Moldova si sa ma aprovizionez cu mai multe produse pe care vreau sa le trec legal vama, dar printre care se afla si produsele pe care compania are monopol pot sa fac acest lucru?
Atentie, produsele nu le iau direct de la fabrica si nu in cant f mari, si nu intentionez sa le distribui pe teritoriul nostru.
Buna seara!
Legat de declararea punctului de lucru am si eu 2 intrebari: unii spun ca ar trebui si schita spatiului inchiriat depusa la dosar. Este neaparat?
Dupa ce iau actele firmei pot functiona in aceste 4 zile pana sunt aprobate actele sau trebuie sa astept decizia?
Daca la codul CAEN trec ca activitate comertul cu ridicata asta inseamna ca pot importa pt propriul magazin, fara sa fac distributie, si sa vand cu amanuntul in magazin? In afara de codul CAEN specific imi mai trebuie alte conditii si acte suplimentare la infiintarea SRL-ului daca sunt importator?