avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... plata facturi: depuneri vs chitante
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

plata facturi: depuneri vs chitante

Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, cam jumatate din suma i-am inapoiat depunandu-i in contul personal al persoanei, nu in contul firmei, iar la justificare am pus contravaloare factura, dar nu am specificat exact care facturi. Cealalta jumatate de bani nu am reusit sa o achit la timp si i-am dat bani esalonat, in mana, bani pt care mi-a taiat chitanta.
Problema este ca mi-a taiat chitante si pt sumele depuse in cont, chitante ce au date diferite fata de depuneri si acum mi le cere inapoi pe motiv ca nu sunt valabile. Daca am pus banii in cont nu mai trebuia sa imi dea chitante. Este adevarat?
Cum sa procedez? Sa-i dau chitantele inapoi? Chitantele odata ce au fost emise sunt valabile, doar ca nu sunt pe aceeasi data ca depunerile. Daca le inapoiez depunerile sunt luate in considerare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:24, 15 Noiembrie 2012
Cine v-a sfatuit pe Dvs. sa procedati astfel #-o?

Din ce cont ati depus banii? Al societatii? Cum ati inregistrat Dvs. in contabilitate sumele achitate in contul personal, care reprezentau contravaloarea unor furnizori/facturi?

Sunteti contabilul societatii sau administratorul acesteia:rolleyes:?

Furnizorul a retras baniii din contul personal si pentru ca trebuia sa inregistreze sumele incasate de la Dvs., ca societate, a taiat chitante. Firesc din punctul lui de vedere. Trebuia sa va scada datoria fata de el. Acum eu sunt curioasa cum ati inregistrat Dvs. operatiunea, asa cum am scris mai sus.

Chitantele lui nu "bat" cu depunerile Dvs., normal. Acum el cere chitantele inapoi. Care este motivul? Pentru ca din punctul meu de vederechitantele lui sunt documentele care sunt corecte, Dvs. nu ati procedat corect din punct de vedere al Legii contabilitatii. Dar astept completari si raspunsuri la ceea ce am intrebat aici.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata furnizori tdana24 tdana24 Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X lei, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, ... (vezi toată discuția)
Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)
Returnare produs iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat pe firma un produs de la dedeman insa din cauza unor pb tehnice am inapoiat produs si mi-au dat bani inapoi... au facut o factura pe ... (vezi toată discuția)