avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general returnare produs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

returnare produs

buna ziua,
am cumparat pe firma un produs de la dedeman insa din cauza unor pb tehnice am inapoiat produs si mi-au dat bani inapoi... au facut o factura pe minus si m-au pus sa fac eu o chitanta ca firma mea a incasat suma de la ei....cum fac inregistrarile avand in vedere ca factura de la ei e pe minus...o inregistrez pe 401 dar chitanta este data de mine....va aparea la furnizor cu minus si la client cu plus...
Cel mai recent răspuns: SC DELTA EXPERT CONSULT SRL , Consultant resurse umane 22:26, 21 August 2012
factura achizitie:xxx-401
plata acesteia:401-531

factura retur: xxx-401 in rosu

chitanta de incasare retur furnizor : 401-531 in rosu (cu minus)

Nu incasezi pe 411 ca nu e clientul tau...
Chiar daca chitanta este taiata de firma mea cu suma respectiva(cu plus) am mai avut cazuri dar imi taiau ei chitanta cu minus si atunci faceam inregistrarile de mai sus?
Exact.
Este furnizor, se lucreaza cu 401.
Ce spuneti d-stra nu este corect, insinuati contul 411 la incasarea returului, si daca nu am factura duc pe 419, colectez tva si apoi compensez? Gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mandat postal vioviod vioviod .Vand marfa prin curier unui client. Emit factura iar clientul plateste prin banca. 2.Produsul este defect, clientul mi-l trimite inapoi , si stornez factura ... (vezi toată discuția)