avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate kristina_ro

Activitate kristina_ro

Răspuns la discuția Concediere in pandemie
Scuze pentru postarea răspunsului meu de mai multe ori... eroare, nu le pot șterge.
Răspuns la discuția Concediere in pandemie
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa cum am bănuit! Abuzurile sunt in floare in perioada asta! Mai mult ca oricând. Seara frumoasa!
Răspuns la discuția Concediere in pandemie
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa cum am bănuit! Abuzurile sunt in floare in perioada asta! Mai mult ca oricând. Seara frumoasa!
Răspuns la discuția Concediere in pandemie
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa cum am bănuit! Abuzurile sunt in floare in perioada asta! Mai mult ca oricând. Seara frumoasa!
Buna seara,
Ma interesează care sunt condițiile in care poți fi concediat in aceasta perioada de pandemie. Menționez ca am fost concediată, dar puțin atipic. Lucrez la un birou notarial și din cauza pandemiei mi s-a pus in vedere sa plec. Mai precis pentru ca nu sunt încasări. Șefa mea, foarte binevoitoare a vorbit cu alta notara sa ma duc la ea, dar pe un salariu mult mai mic. Menționez ca nu am fost in angajat care a făcut probleme ci unul foarte operativ și care și-a făcut treaba ca la carte. Dar motivul a fost ca am venit ultima in birou și atunci trebuie sa plec prima. Bănuiesc ca motivele sunt cu totul altele. Dovada profesionalismului meu este ca m-a recomandat la cealaltă colega ca fiind un bun profesionist. Este normal sa se procedeze așa? Condițiile restrângerii activității nu sunt respectate și se evita mulți pași care ar afecta actualul angajator din ce am citit pe internet. Va rog frumos un răspuns și un sfat! Seara plăcută!
Răspuns la discuția Scutire taxa timbru

Ok! Mulțumesc mult pentru informație. Zi frumoasa!
Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ajutorul public judiciar este destinat persoanlor fără venituri sau cu venituri extrem de mici, nu persoanelor care au domiciliul în străinătate!

Răspuns la discuția Divort+partaj

Mai aveam puțin și ma lua cu plâns de mila voastră! Săracii de voi ce de bani cheltuiți sa va faceți jobul! E aproape pro bono!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Chiar nu am glumit,la 10 termene de judecata la care av se prezinta ,sa zicem o medie de 2ore asteptat pe termen costul parcarii in Bucuresti in zona instantelor este de 5-10lei /h deci 100-200 lei doar parcarea.Daca adaugi combustibilul,o cafea bauta si o apa mai inseamna cateva sute de lei .Nu am calculat timpul pierdut cu deplasarea la instanta,cu asteptarea,cu studiul cauzei toate aceste cheltuieli din buzunarul propriu datorita sufletului bun in relatia cu clientul .

Buna seara,
Umbla o vorba prin târg ca persoanele care locuiesc in străinătate nu plătesc taxa de timbru in cazul unui partaj judiciar între foști soți. E adevărat?
Răspuns la discuția Drept francez
Va multumesc mult. Mai am nevoie de niste lamuriri. Eu am gasit legea pe net cu privire la cordarea burselor sociale la ei. dar ca si la noi legea e interpretabila. Am o rugaminte... Daca va dau linkul si va punctez unde sa va uitati cu precadere, ma puteti lamuri? Sunt sigura ca dvoastra siti cum sa interpretati cele scrise acolo. Stiu ca cele cerute de mine, pot face obiectului unei consultatii contra cost, dar sunt dispusa sa discutam acest aspect. Va multumesc!
Discuție Drept francez
Buna ziua,
As vrea sa va expun problema cat mai scurt si as dori un raspuns cat se poate de repede. Importanta raspunsului d-vastra pentru noi o veti intelege cand veti vedea exact despre ce e vorba.
Am o fiica. Este studenta la ASE Bucuresti - Administrarea Afacerilor in lb. franceza. Anul 1 l-a facut la Bucuresti. Anul 2 a luat bursa erasmus pentru Universitatea din Orleans (an scolar 2011-2012). In martie 2012 a depus dosarul pentru acordarea de bursa sociala la Cruz (probabil un fel de centru al Primariei ce se ocupa de dosarele studentilor ce vor sa aplice pentru bursa sociala). Inainte de aplicare a studiat site-ul celor de la Cruz pentru a vedea daca se incadreaza si daca respecta toate regulile. Pentru neclaritati a mers personal la Cruz sa se lamureasca. A intampinat oarece probleme, deoarece din trei persoane care lucreaza acolo, doar una din ele, dar in lipsa celorlalte a dat unele relatii. Celelelate doua, au intrebat-o de nationalitate si daca e cu bursa erasmus si i-au spus din start ca nu ia bursa, tocmai pentru motivul ca e de nationalitate romana si ca e cu bursa erasmus. A depus totusi dosarul acum 3-4 saptamani si i-a fost aprobat. A primit mail si pe site-ul celor de la Cruz cu un nr. de inregistrare, un cont deschis. Miercuri 02 mai 2012 a fost la Cruz sa intrebe ceva ce i se parea ei neclar in mail. Cand a ajuns acolo, uan din cele doua personae care nu sunt deschise la dialog si nu vor sad ea niciun fel de realtie cand a vazut-o a recunoscut-o de cand a fost prima data si i-a spus ca e o greseala ca a primit bursa. Dupa 3 saptamani pe data de 02.05.2012 i-au trimis mail ca e respinsa la bursa, pe motiv ca nu indeplineste una din conditiile de pe site-ul lor, fara sa specifice care ar fi acea conditie. Verbal i-au spus ca trebuie sa aiba 2 ani de rezidenta in Franta si sa fie la o scoala inscrisa. Bineinteles ca fiica mea s-a uitat pe site-ul lor din nou si nu a gasit a fi mentionata cu o astfel de cerinta si nici in documentele depuse la dosarul inaintat care Cruz nu se specifica sub nicio forma acest lucru. Mentionez ca are numai note bune, nu a avut nicio restanta niciodata, iar venitul meu si al sotului pe un an de zile este 4000 Euro, deci mic si aici au recunoscut ca nu este nicio problema. Teama imi este ca viitorul unui copil bun, care ar dori sa faca si masterul acolo este in pericol, din cauza unor persoane care probabil dau dovada de rasism. As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cun un sfat, ce as putea face in cazul in care cel de la Cruz nu vor sa specifice clar care este motivul pentru care au respins dosarul si unde as putea merge mai departe cu contestatie sau cu cerere lamuriiri. Va multumesc!