Dreptul de folosinta poate exista doar asupra terenului pe care este construita casa. La partea de proprietari nu apare acum, dupa ce ati cumparat casa, si numele dvs ? In mod normal, nu ati fi putut face acte de vanzare-cumparare pt casa decat cu STATUL ROMAN, daca era casa Statului. Uitati-va in acte: cine figureaza ca vânzător ? Cel mai probabil, terenul aferent casei este in folosinta dvs, acum, avand ca proprietar STATUL ROMAN. Iar casa va are pe dvs ca proprietari (cumparatori ai casei de la cei 3 copiii mostenitori ai bunicii dvs). V-am raspuns mai detaliat, eu fiind registrator de carte funciară.
ÎNTREBARE: Din punct de vedere legal, poate angajatorul sa-mi desfacă CIM, neținând cont de optiunea de a continua CIM in baza Deciziei CCR nr 387/05.06.2018 publicată la 24.07.2018 ?Precizez ca vreau sa trimit peste cateva zile, la angajator, OPTIUNEA MEA SCRISĂ de CONTINUARE CIM, in urma declararii ca neconstitutionale a prevederilor tezei întâi a art 56, alin.(1) lit. c) din Legea nr 53/2003 actualizată – Codul Muncii (neconstitționalitate in masura in care angajatei - femeie nu i se recunoaște legalitatea de a opta pentru continuarea CIM in conditiile mai sus aratate). MULTUMESC ANTICIPAT pt raspunsul ce-l voi primi.
Angajatorul meu (institutie de stat) este sau nu, obligat sa ia act și să emita un act administrativ în acest sens, ținând cont de optiunea mea scrisa si comunicată lor, că doresc sa CONTINUI actualul meu CIM aflat in derulare, SI DUPA DATA DE 30.01.2019, când, implinesc 61 de ani, respectiv, implinesc varsta-standard de pensionare conform Anexei 5 din Legea 263/2010 ? Precizez totodată, că am stagiul complet de cotizare prevazut. Cunosc faptul că, conf art 147 (1) din Constitutie, normele legale in vigoare - constatate neconstituționale, se suspendă de drept, iar dupa 45 de zile de la publicarea Deciziei CCR 387/2018 - (deci, din 8 sept 2018) - daca nu se modifica norma legala respectivă, acele norme neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice.
Vă multumesc că mi-ati confirmat prin raspunsul Dvs,, ceea ce consider si eu, a fi o conduită legala a oricarui angajator fata de angajatele-femei care urmează să intre sub incidența efectelor Deciziei CCR despre care am vorbit. Dar, intr-o Românie în care se face-adesea- slalom printre jaloanele prevederilor legale, ajungi sa te indoiesti de aplicarea corectă a legii în oricare dintre domeniile vieții sociale. Multumiri, inca odata !
Angajatorul meu (institutie de stat) este obligata sa ia act de optiunea mea scrisa si comunicată lor, că doresc sa CONTINUI actualul meu CIM aflat in derulare, SI DUPA DATA DE 30.01.2019, când, implinesc 61 de ani, respectiv, implinesc varsta-standard de pensionare conform Anexei 5 din Legea 263/2010 ? Precizez totodată, că am stagiul complet de cotizare prevazut. Stiu ca conf art 147 (1) din Constitutie, normele legale in vigoare - constatate neconstituționale, se suspendă de drept, iar dupa 45 de zile, daca nu se modifica norma legala respectivă, acele norme neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice. ÎNTREBARE: voi beneficia de CONTINUAREA CIM si dupa data de 30.01.2019. ? Precizez ca vreau sa trimit peste cateva zile, la angajator, OPTIUNEA MEA SCRISĂ de CONTINUARE CIM, in urma declararii ca neconstitutionale a prevederilor tezei întâi a art 56, alin.(1) lit. c) din Legea nr 53/2003 actualizată – Codul Muncii (neconstitționalitate in masura in care angajatei - femeie nu i se recunoaște legalitatea de a opta pentru continuarea CIM in conditiile mai sus aratate). MULTUMESC ANTICIPAT pt raspunsul ce-l voi primi.
Am vrea sa stim care este autoritatea competenta in cauza, careia ne putem adresa, pentru abeneficia de aceeasi masura privind camerele de supraveghere din birourile propriu zise, asacum s-arezolvat si in cazul mediatizat laTV ?
Angajatorul a pus camere de luat vederi, nu numai la ghisee cu publicul, nu numai in arhiva cu documente speciale, nu numai la intrarea- iesirea din institutie unde avem si gardian, CI SI IN BIROURURILE FUNCTIONARILOR AFLATE IN SPATELE ZONEI CU PUBLICUL, unde nu intra terti, accesul este interzis (si imposibil) pentru nesalariati. Camerele de luat vederi provoaca o stare de disconfort profund, esti urmarit tot timpul, seful direct te cheama sa te intrebe <ce-a cautat cutarecoleg la tine ?>, <ce-ai vorbit cu x azi dimineata ?>, adica se foslosesc camerele video NU PENTRU SECURITATE SI SIGURANTA INSTITUTIEI, ci pentru a sti, cine intra, iese, (colegi), dintr-uin birou in altul, de avedea, cine cu cine discuta, de a-si forma seful imagine despre colegialitatile si grupele de colegi, etc... Nu poti sa-ti aranjezi un ciorap, sa tescarpini la ureche, se vede ce mananci, cat timp mananci, daca pui mana la frunte... NICI IN CELULELE DIN PUSCARIE NU SUNT CAMERE VIDEO, CI NUMAI LA USA CELULEI. De 2 zile am auzit la TV ca Autoritatea competenta a amendat cu 4000 lei, o entitate din Ministerul DEINTERNE, pentru amplasare camere si in birourile salariatilor, in afara JUSTIFICARII SIGURANTEI INSTITUTIEI !! Solicit parei avizate despre aceasta, unde ne putem adresa, cum sascoatem camerele video din BIROURILE PROPRIU ZISE ? Suntem in sediul vechi, ne vom muta in sediul NOU SI DOAMNE-FERESTE sa se puna camere si acolo, IN BIROURILE PROPRIU ZISE ! Ce spun normele Europene despre aceasta ? Ce proces in instanta putem face, cre organe sa sesizam ? ESTE DE NEINCHIPUIT ! Va solicitam ajutorul.
Mariana
Am o nelamurire: angajatorul a castigat procesul, trebuie sa-i dam inapoi banii ce ni i-a dat cu titlu de stimulente, prime. Creanta mea e certa, lichida, exigibila, hotararea e executorie. Problema este urmatoarea: dupa reducerea salariilor, rata mea la baca este de 2100 lei iar salariul net este de 2400 lei. Banii ce-i datorez spre RETURNARE angajatorului sunt (depe fluturas) 1700 BRUT, respectiv, fara impozitele la stat ce mi s-au perceput si care le-a virat angajatorul, NETUL DATORATDE MINE este de 1191 lei .
Intrebare: In ce masura, influenteaza cuantumul popririi periodice, faptul ca platesc bancii rata lunara de2100 lei, avand ipoteca pe locuinta mea ? Poate angajatorul sa-mi ia toti banii ODATA (1191 lei), si sa nu pot plati rata la banca ? Are vreun rost sanotific banca ca am credit, ca am rata 2100 lei- sa anexez contractul de ipoteca si desfasuratorul ratelor ? Angajatorul vreasa ne popreasca brutul datoriei (si cu ceeace nu am primit eu, si s-a virat ca datorii catre stat in loc sa-si recuprereze dela stat aceaparte. E posibil ?? Va rog mult, un raspuns, o parere avizata pe lege.
MARIANA