avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare, drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare, drept de folosinta

Buna seara. Bunica mea a cumparat de la stat casa in care locuia in rate. Dupa decesul ei au devenit mostenitori cei 3 frati. Acum eu fiica unuia din frati si sotul meu am cumparat casa. Cand a venit cf ul am observat sa la partea sarcini apare intabulare, drept de folosinta pe durata existentei constructiei dobandit pri conventie. Cota actuala 300/ 3960. Ce inseamna mai exact asta? Si la partea de proprietari apare statul roman. Multumesc
Cel mai recent răspuns: olimpiams , utilizator 11:43, 13 Septembrie 2018
Inseamna ca statul este proprietar și frății bunicii aveau doar un drept de folosință - pe care l ați cumpărat dvs
Inseamna ca statul este proprietar și frății bunicii aveau doar un drept de folosință - pe care l ați cumpărat dvs
Dreptul de folosinta poate exista doar asupra terenului pe care este construita casa. La partea de proprietari nu apare acum, dupa ce ati cumparat casa, si numele dvs ? In mod normal, nu ati fi putut face acte de vanzare-cumparare pt casa decat cu STATUL ROMAN, daca era casa Statului. Uitati-va in acte: cine figureaza ca vânzător ? Cel mai probabil, terenul aferent casei este in folosinta dvs, acum, avand ca proprietar STATUL ROMAN. Iar casa va are pe dvs ca proprietari (cumparatori ai casei de la cei 3 copiii mostenitori ai bunicii dvs). V-am raspuns mai detaliat, eu fiind registrator de carte funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren aferent casei de locuit ContSters322619 ContSters322619 Buna ziua, In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)