avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate pyanystul

Activitate pyanystul



Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Actiunea in tagada paternitatii, astfel cum se numeste calea prin care persoanei care i s-a stabilit in certificatul de nastere un tata i se contesta filiatia fata de acesta poate fi pornita (art. 429 Cod civi.) de a) soţul mamei, b) de mamă, de c) tatăl biologic, precum şi de d) copil. Dupa cum se vede fratele copilului - aici copil are sens de descendent direct, minor sau matur, indiferent - nu are calitatea de a tagadui paternitatea fratelui sau. Asa ca nu riscati nimic daca nu va prezentati. Mergeti la notar si declarati ca acceptati mostenirea si lasati-l sa se agite. Dupa un timp se va linisti si va accepta sau va va da in judecata - fara temei.


Va multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat, Voi avea nevoie de informatiile furnizate de dv.


gi-jane2 a scris:

Sunteti un copil născut în timpul casatoriei sau v-a recunoscut pt ca sunteți din afara căsătoriei?
Cum adică ati fost încredințat altui tata?


Sunt nascut in timpul casatoriei.
Lumea spune ca in timpul casatoriei, mama s-ar fi culcat cu "tatal" (amant) caruia i-am fost ulterior incredintat dar am fost trecut pe numele sotului mamei.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Suntem 2 frati recunoscuti de acelasi tata (ambii avem in certiticatul de nastere acelasi tata)
Primul frate a ramas cu tatal, eu am fost incredintat pentru crestere de la 1 an catre un alt "tata".
Tatal din certificat a decedat(a decedat si mama) acum fratele sustine ca noi nu avem acelasi tata si vrea sa faca testul de paternitate, pentru mostenire...
Risc ceva daca nu ma prezint?
Mi-se poate "anula" certificatul de nastere?
Răspuns la discuția Amana pronuntarea
Multumesc si pot intelege, insa este a 7-a oara, dureaza de 2 luni si discutam despre o amenda deja platita initial.Pot face ceva pentru grabirea acestei decizii finale?
Amana pronuntarea
Buna ziua, va rog sa ma ajutati.Am un proces cu Anaf pentru anularea unei amenzi de tip PLF(amenda care a fost si platita initial si reaparuta ca fiind de plata dupa 2 ani) si este a 7-a oara cand pe portalul justitiei apare mesajul “ Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 23.05.2024”.Imi puteti spune va rog de ce se intampla acest lucru si ce masuri pot lua pentru a grabi acesta decizie definitiva?
Răspuns la discuția Compania la care lucram este ...
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Administratorul judiciar.

art. 34 alin.6 ^1 C.mun.
În cazul în care angajatorul se află în procedură de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaților un document care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, conform prevederilor alin. (5), să înceteze și să transmită în registrul general de evidență a salariaților încetarea contractelor individuale de muncă.

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: compania la care lucram este in procedura de insolventa, avand deja un administrator judiciar ales de tribunal pentru a administra procedurile de insolventa.
Eu am nevoie de o adeverinta de salariat insa nu imi mai raspunde nimeni pe nici o cale din echipa de resurse umane a companiei, echipa de HR care nu mai exista practic.
Intrebarea este: cine ar trebui sa imi elibereze acea adeverinta de salariat in conditiile in care eu sunt inca salariata in acea companie deoarece nu am fost instiinta de un caz contrar de concediere?
Din cate stiu, da.Nu divortase de sot cand a avut relatia cu tata din care am reiesit eu, si de aceea am in certificatul de nastere pe ea si pe fostul ei sot ca si parinti, si nu pe tatal meu biologic.

raluk0207 a scris:

Mama dvs era căsătorită cu altcineva când v-ati născut?

In conditiile in care nu dispun de suma de bani pentru virament bancar in cazul unui act de vanzare cumparare, acea clauza de intretinere ma scuteste de dovada platii in contract vanzare cumparare? sau uzufructul viager?

irina.pricop a scris:

Va vinde si ii platiti un pret care sa nu fie derizoriu. Nefiind fiul lui in acte, nu va putea nimeni ataca actul ca fiind donatie deghizata. Cu uzufruct viager, intretinere, cum va intelegeti, daca nu dispuneti de o suma.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o problema legata de o mostenire, o sa descriu putin diferit problema poate este mai usor de inteles:

-Tatal meu biologic (Manolache) casatorit cu doamna Manolache (1970) din care rezulta fiica Manolache Ioana.

-Divort dupa cativa ani!

-Tatal meu biologic (Manolache) incepe concubinajul cu doamna Andrei (1975) rezultand fiul Andrei Razvan (eu).

Mama mea biologica (Andrei) se desparte de tatal meu biologic (Manolache) si ma trece pe numele ei.Eu avand in certificatul de nastere mama Andrei iar tatal (care nu este biologic) o alta persoana pe care nu am cunoscut-o niciodata.Ambii mei parinti din certificatul de nastere (mama biologica si tatal nebiologic) sunt decedati.

Numele meu de familie in prezent fiind Andrei si nu Manolache

In concluzie, tatal meu biologic are 2 copii: Manolache Ioana si Andrei Razvan(eu), el vrea sa imi lase mie mostenire toata casa pentru ca eu am fost incredintat lui de la 2 ani spre crestere, el m-a crescut, iar pe fata lui nu a vazut-o decat de cateva ori in toata viata lui.
Ce demersuri legale as putea face eu, Andrei Razvan, fiul lui biologic, dar care nu ii port numele, pentru a fi sigur ca fata lui biologica, Manolache Ioana, care ii poarta numele, nu va venii peste cativa ani de la moartea tatalui nostru si sa imi ia toata casa sau parte din aceasta, desi dorinta tatalui nostru in acest moment este sa imi lase mie in totalitate mostinere?

Va multumesc!