avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate sterie

Activitate sterie

Credeti ca as putea sa urmez un curs pentru atestarea ca profesor de legislatie rutiera in situatia in care am absolvit Facultatea de stiinte administrative, iar licenta am sustinut-o la Universitatea de Drept Sibiu la Drept Administrativ si Drept Civil?
In reglementarile privind atestarea ca prof. de legislatie rutiera se precizeaza ca trebuie sa fi absolvent de studii superioare de lunga durata juridice sau tehnice.
Răspuns la discuția reducere timp de munca
Timpul de munca se reduce de la 5 zile la 4 zile pe saptamana.
Ma interesa si situatia salariatelor gravide. Li se poate micsora salariul?
Firma la care lucrez trece printr-o perioada de criza financiara. Conducerea societatii a decis reducerea timpului de lucru la 4 zile pe saptamana si reducerea salariilor cu un procent de aproximativ 20%.
Este legal?
Afecteaza acest lucru vechimea in munca a salariatilor?
Se poate aplica si salariatelor gravide?
Mentionez ca societatea nu se afla in stare de insolventa sau reorganizare judiciara.
Răspuns la discuția preaviz
Multumesc!
Asta este limpede, problema este ca in preaviz salariatul si-a gasit un alt job. El nu a cerut incetarea cim cu acordul partilor, ci a fost disponibilizat, insa a avut sansa de a-si gasi de lucru mai repede. Pierde astfel drepturile castigate?
Ce se intampla totusi daca salariatul vine la munca primele 10 zile 8 ore pe zi, iar urmatoarele 10 nu mai vine si doreste si incetarea cim?
Pot sa ii fac incetarea cim cu art 65 (1) dupa 10 zile de preaviz, urmand sa il platesc pentru 20?
situatie:
am cim pentru functia de iru cu atestat de la itm la o firma;
voi incheia un cim cu timp partial la alta firma, unde as vrea sa obtin aprobarea pentru pastrarea carnetelor de munca. credeti ca este vreo problema daca voi completa si pastra carnetele de munca la ambele firme? va fi necesar sa obtin atestatul si pentru a doua firma sau este suficient primul? multumesc!