avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

am nevoie sa stiu daca un angajat caruia i se va desface contractul de munca cu art 65 alin 1poate renunta la peioada de preaviz de 20 zile...daca da...care sunt conditiile...
sincer, nu mi se pare corect sa nu pot renunta la acest" drept"
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 7 Mai 2009
In orice varianta, nu doar penrtu cele prevazute de art. 65 din Codul Muncii, se poate renunta la dreptul de preaviz DAR cu acordul angajatorului.
CDruia a scris:

In orice varianta, nu doar penrtu cele prevazute de art. 65 din Codul Muncii, se poate renunta la dreptul de preaviz DAR cu acordul angajatorului.

:hm: nu inteleg ce doriti sa exprimati...

Art. 65 cu a nu exista, ci 65. 1.
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Preavizul il da firma. Adica salariatul este instiintat ca in 20 zile lucratoare, inceteaza raporturile de munca. Pe perioada aceasta, salariatul poate absenta 4 ore de la programul normal de 8 ore, pentru a-si cauta serviciu si va platit pentru 8 ore, orma intreaga. In aceeasi ordine de idei, salariatul, nu poate renunta la dreptul sau. Nu poate fi "fortat" in vreun fel sa renunte la preaviz.
Din intrebarea initiala reiese DORINTA angajatului de a renunta la DREPTUL SAU la preaviz !
Raspunsul meu asta spune: Daca angajatul doreste, de comun acord poate renunta la preaviz.
salariatul nu poate renunta la drepturile garantate de lege.
ce-ar fi sa renuntam si la concediu?
exact asta stiu...
iar daca ceilalti colegi au varianat legala...va rog, nu ezitati sa o expuneti pe forum...adica m-ar interesa unde scrie chestia asta...ca angajatul poate renunta la preavizul in cazul desfiintarii locului de munca....

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ianliana ianliana este posibila renuntarea angajatului la preavizul de 20 de zile in cazul concedierii colective? in situatia renuntatii la preaviz, decizia de incetare a cim ... (vezi toată discuția)