avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

am nevoie sa stiu daca un angajat caruia i se va desface contractul de munca cu art 65 alin 1poate renunta la peioada de preaviz de 20 zile...daca da...care sunt conditiile...
sincer, nu mi se pare corect sa nu pot renunta la acest" drept"
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 7 Mai 2009
Asta este limpede, problema este ca in preaviz salariatul si-a gasit un alt job. El nu a cerut incetarea cim cu acordul partilor, ci a fost disponibilizat, insa a avut sansa de a-si gasi de lucru mai repede. Pierde astfel drepturile castigate?
sterie:
Daca incetati CIM inainte de expirarea perioadei de preaviz s-ar putea (nu e obligatoriu) ca salariatul sa va dea in judecata pentru nerespectarea procedurii legale. Nu e cazul sa riscati.
Multumesc!
Daca salariatul solicita incetarea c.i.m. in perioada preavizului, atunci se poate inceta c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.

Daca si-a gasit in alta parte de munca, atunci nu cred ca ii mai foloseste concedierea in temeiul art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ianliana ianliana este posibila renuntarea angajatului la preavizul de 20 de zile in cazul concedierii colective? in situatia renuntatii la preaviz, decizia de incetare a cim ... (vezi toată discuția)