Buna dimineata! Ce se poate face in cazul in care un actor nu mai este capabil sa joace in spectacole de teatru, a adus concedii medicale, iar pana la comisie ar mai avea 30 zile si nu vrea sa intre in comisie, el vrea sa se intoarca la locul de munca? Cu alte cuvinte nu vrea sa iasa la pensie pe caz de boala (a suferit un avc), dar nici capabil sa se miste cum trebuie nu mai poate...de vorbit, nu mai zicem. Multumesc anticipat
As dori baza legala in care se stipuleaza ca nu se mai incheie contracte de prestari servicii cu persoane fizice. Stiu ca scrie in codul fiscal, dar e cam ambiguu, iar seful meu nu prea stie sa interpreteze corect. El interpreteaza doar dupa cum ii iese treaba. Multumesc!
Buna ziua, stiu ca este frecventa intrebarea aceasta, insa actele normative nu prea sunt clare... Intrebarea este: intr-o institutie publica contabilul sef are dreptul sa puna viza cfp? Daca nu, as dori un act normativ din care sa reiasa concret acest fapt. Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua, cat timp am la dispozitie sa caut rude (existente sau nu) ale unui decedat? Cum procedez sa gasesc eventuale rude ale defunctului? Va multumesc anticipat!
Buna ziua, am un salariat care e cercetat disciplinar, iar pe parcursul cercetarii, la reconstituire, Comisia a descoperit ca mai era un salariat implicat/vinovat. Cum se poate face sa-i sanctionam pe amandoi? Trebuie facuta cercetare disciplinara si celuilalt salariat, in conditiile in care comisia i-a solicitat si el a dat nota explicativa? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua, as dori sa stiu daca si unde scrie ce suma de bani trebuie trecuta/solicitata in buget (institutie publica) pentru achizitia unui autovehicul (microbuz) in leazing. Va multumesc
Un elev s-a accidentat plecand de la scoala spra casa, mai exact si-a rupt un picior cand a coborat din autobuz, calcand intr-o groapa plina cu apa (ploua afara si groapa era plina de apa, nu s-a vazut ca e groapa, a zis ca e carosabilul ) . Cine este vinovat? Scoala are vreo raspundere? Intreb aceasta, pentru ca, din cauza accidentului a pierdut bursa pentru care a invatat , terminand cu 9,80 media generala. Va multumesc!
Trebuie sa mergeti la DGASPC din orasul dvs si printr-o cerere la care atasati noul cont in care doriti sa intre alocatia, ati rezolvat
Buna ziua, am o colega care a fost promovata eronat, adica de la gradul I SM a fost trecuta direct pe gr. I SS, in loc sa fie la gr. II SS. Aceasta presupune un salariu mai mare. Greseala a fost descoperita chiar de persoana care a comis-o. Ce se poate face in acest caz? Daca se incadreaza pe gradul corespunzator, adica gr. II studii superioare, diferenta de bani cum se recupereaza? Va multumesc anticipat!
Buna ziua, am un coleg care nu e prea ok dpdv medical. Medicul de medicina muncii i-a pus diagnosticul : "Apt conditionat" - schimbarea locului de munca cu evitarea muncilor ce presupun coordonarea psihomotorie ridicata, evitarea ortostatismului prelungit, evitarea muncilor manuale. Ce se poate face in cazul acesta, in conditiile in care nu exista un asemenea post in institutie pe care sa il poata ocupa persoana? Mentionez ca respectivul este actor de profesie, ca se doreste plecarea lui din unitate si ca nu exista un asemenea post pe care el sa fie mutat, chiar si temporar.