Multumesc! Am facut sesizari la Primarie si mi s-a raspuns ca nu are nevoie de acord pentru functionare deoarece la casa nu este necesar.Iar proprietarul cladirii in momentul cand si-a construit casa si a schimbat destinatia casei din spatiu de locuit in spatiu comercial, conform legii 50, nu are nici el nevoie de acord. Am chemat de nenumarate ori atat Politia Locala cat si pe cei de la Polita Municipiului si mi s-a spus ca nu au ce sa-i faca patronului, adica sa i se aplice vreo sanctiune pentru galagia de pe terasa. Problema care ne deranjeaza este ca aceasta terasa este la nici 2 metri de casa noastra si implicit camera fetitei noastre care de multe ori a fost trezita din somn din cauza galagiei. Mi s-ar fi parut normal ca programul de functionare sa fie in jur de ora 22-23 nu pana la orele 3-4 dimineata! As dori sa ma ajutati cu un sfat pentru a putea rezolva aceasta problema! Multumesc anticipat!
Un vecin amabil a inchiriat parterul locuintei sale unui restaurant. Acest restaurant are un program de functionare intre orele 9 si 2 dimineata, dar inchide si la ora 4. Nici vecinul si nici chiriasul nu au solicitat acordul vecinilor cand au obtinut autorizatia de functionare. Intrebarea mea este: au sau nu nevoie de acordul vecinilor pentru aceste activitati? Mentionez ca locuim la casa. Legea 61 se refera doar la locuitorii de la bloc? Va multumesc!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata. Am un vecin 'gospodar' care a strans langa gardul care ne desparte o gramada mare de crengi de pomi. Acolo si-au facut casuta sobolani, caini si alte vietati care sar gardul si la mine in ograda. Nu am nimic cu iubitorii de animale, eu personal prefer sa dau de mancare unui om. Grav este ca vecinul nu-si hraneste animalele, acestea se descurca cum pot, adica: o papusa scumpa a copilului meu, o pereche de papuci din piele, cosul de gunoi pe care-l rastoarna si imprastie prin toata curtea. Dorm pe canapeaua mea din umbrar si mai lasa si pureci si capuse. Va rog sa ma ajutati! Va multumesc!